Λινγκουίνια με ταραμά
Συστατικά
6 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
4 μικρά ξερά κρεμμυδάκια ή φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι λευκά αμύγδαλα κομμένα σε φέτες ή ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας ταραμα
Τριμμένο ξύσμα 1 λεμονιού
Μαύρη πιπεριά φρεσκοτριμμένη
Ένα μικρό πιπέρι καγιέν ή βουκόβο
450 g linguini κατά προτίμηση ολικής αλέσεως
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια ή τα φρέσκα κρεμμύδια και το σκόρδο ακριβώς μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει ελαφρώς, περίπου 4 λεπτά, ανακατεύοντας.
Τηγανίστε τα αμύγδαλα σε ένα ξηρό τιγάνι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βράζουμε το linguine σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να είναι al dente.
Στραγγίστε και τοποθετήστε πίσω στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε με τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, και τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια σκόρδο, τα αμύγδαλα, το ταραμά, το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι και το βουκοβο.
Σερβίρετε αμέσως.
ΠΗΓΗ: dianekochilas.com