Συστατικά: (Για 4 άτομα)

 

• Ελαιόλαδο
• 400gr χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
• 2 κρεμμύδια, στα 4 κομμένα και λεπτώς κομμένα σε φέτες
• 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
• Αλάτι
• 3/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
• 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
• 6 μεσαίου μεγέθους πατάτες , αποφλοιωμένες και κομμένες σε φέτες σε πάχους κύκλους 1/2 “(περίπου 1,2 kgr)
• 1 1/2 φλιτζάνι νερό
• 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Παρασκευή:
Βάλτε μια μεγάλη, βαθιά, αντικολητική κατσαρόλα (ή ακόμα και μεσαία κατσαρόλα) σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία και προσθέστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας λάδι, μόλις το λάδι είναι ζεστό,
προσθέστε τα λουκάνικα και καραμελοποιήστε τα για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ένα βαθύ καφέ χρώμα. Αφαιρέστε το λουκάνικο από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και αφήστε το στην άκρη.
-Στο ίδιο τηγάνι ή κατσαρόλα, προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει. Προσθέστε τα κομμάτια κρεμμυδιού και καραμελώστε με το βουτύρου και το λίπος απο τα λουκάνικα μέχρι να γίνουν χρυσοκαστανά,περίπου 5-7 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο, και κανά δυο πρεζες αλάτι, το φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι και την πάπρικα και ανακατέψτε για να συνδυάσετε με τα κρεμμύδια. Σοτάρετε μέχρι να αρωματίσει το σκόρδο.

-Στην συνέχεια, προσθέστε τις πατάτες σε φέτες και ανακατέψτε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια / σκόρδο για να επικαλυφθούν καλά. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε και στη συνέχεια,
σπρώξτε τις πατάτες προς τα κάτω στο όσο το δυνατόν περισσότερο για να μπορέσουν να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Καλύψτε την κατσαρόλα με ένα καπάκι που είναι λίγο ανοιχτό για να
και να φεύγει ο ατμός και σιγοβράστε σε μεσαία χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά μια ή δύο φορές κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου. Στη συνέχεια, ξεσκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τις πατάτες να συνεχίσουν να σιγοβράζουν για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερές και η σάλτσα λίγο παχιά, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου. (Είναι πολύ ωραίο μερικές πατάτες να τις λιώσετε μέσα στη σάλτσα, καθώς βοηθάει στην πυκνότητα, φροντίστε να μην λιώσετε πολλές).
– Τελειώστε προσθέτοντας το καραμελωμένο λουκάνικο πίσω στο τηγάνι / κατσαρόλα, καθώς και το μαϊντανό, και ανακατέψτε απαλά για να τα ενσωματώσετε. Προσθέστε λίγο ωμό ελαιόλαδο και προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι, αν χρειαστεί.

Σερβίρετε ζεστό ψωμί με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, αν θέλετε.

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα αλμυρή
Επόμενο άρθροΚλέφτικο Κοτόπουλο στην λαδόκολλα της Αργυρώς