Υλικά

2 1/2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι ή ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Διαλύω στο χλιαρό νερό ένα φακελάκι ξηρή μαγιά.
Προσθέτω σε μια λεκάνη το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ζάχαρη,λίγο αλάτι και ανακατεύουμε απαλά
αφού ρίξουμε και τη μαγιά που έχουμε διαλύσει στο νερό.
Σκεπάζουμε το μίγμα για μία ώρα για να φουσκώσει.
Μετά τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο,βουτώντας το κουτάλι σε ένα ποτήρι με λάδι.

Η Συνταγή είανι της κας Λεμονια Αυγουστιδου