Τα ανακατεύω όλα με ένα κουτάλι και τα βάζω στο τηγάνι👌

Υλικά:

Κεφίρ – 200 ml (Αντί για κεφίρ, μπορείς να κάνεις αντικατάσταση με γάλα τη επιλογής σου. Ζωικό ή φυτικό. Δεν θα στο πρότεινα γιατί το κεφίρ είναι αυτό που απογειώνει θρεπτικά και αναντικατάστατα την σημερινή συνταγή.)
Γιαούρτι- 2 κουταλιές της σούπας. μεγάλο
Αυγό – 2 τεμ
Ζάχαρη – 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι – 1/3 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ – 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλεύρι – 160 γρ
Μήλα – 2-3 τεμ.

Για το φινίρισμα

Καρύδια ψιλοκομμένα
Κανέλα
Μέλι εκλεκτό

Μαγειρεύουμε:

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε 200 ml κεφίρ με 2 κ.σ. γιαούρτι.
Ανακατεύουμε ζωηρά και προσθέτουμε 2 αυγά, μια πρέζα αλάτι και 3 κ.σ. ζάχαρη.
Για τη ζύμη παίρνουμε 160 γρ αλεύρι ανακατεμένο με 1 κουτ. μπέικιν πάουντερ, και σταδιακά το προσθέτουμε στο υγρό μείγμα.
Η ζύμη πρέπει να έχει συνοχή παρόμοια με τηγανίτες.
Παίρνουμε 3 μέτρια μήλα, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Συνδυάστε τα μήλα με τη ζύμη και ανακατέψτε καλά.
Αν η ζύμη σας φαίνεται πολύ ρευστή, προσθέστε άλλες 1-2 κ.σ. αλεύρι.
Χρησιμοποίησα άλλη μια κουταλιά της σούπας.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να παρετε ένα μέρος της ζύμης και ρίξτε το προσεκτικά στο καυτό λάδι. Είναι σημαντικό να τηγανίζετε τα ντόνατς σε μέτρια φωτιά ώστε να ψηθούν από μέσα. Τα αναποδογυρίζουμε, τηγανίζοντας μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τοποθετήστε τα τελειωμένα ντόνατς σε μια χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε το περιττό λάδι.

Απολαύστε το γεύμα σας!❤️