Λουκουμάδες

 

Συστατικά

8 γραμμάρια στιγμιαίας ξηρής ζύμης
3/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (με ενδεχομένως άλλο 1/2 φλιτζάνι αλεύρι)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/2 κγ αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Ελαιόλαδο για να βάζετε το κουταλι σας κατά τη διαμόρφωση των λουκουμάδων σας
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
1 φλιτζάνι μέλι
2 κουταλιές της σούπας νερό
κανέλα σκονη,
1/4 έως 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

Κατευθύνσεις

 

Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε το νερό, τη ζάχαρη και τη στιγμιαία μαγιά. Αφήστε να καθίσει για περίπου 5 λεπτά. Θα πρέπει να δείτε κάποια φυσαλίδες της μαγιάς (αν δεν το κάνει, τότε ελέγξτε την ημερομηνία λήξης της μαγιάς σας).
Σε μικρότερο μπολ χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και την κανέλα. Προσθέστε αυτό στο μπολ με το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέστε το γάλα και 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Ζυμώστε καλά για να τα συνδυάσετε, χρησιμοποιώντας είτε άγκιστρο ζύμης του μιξερ σας είτε τα χέρια σας. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σκληρή.
Καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε να καθίσετε σε ένα ζεστό χώρο για τουλάχιστον μία ώρα και μέχρι δύο ώρες.
Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να τηγανίζετε τα λουκουμάδες σας, θερμαίνετε 5 έως 7 εκ φυτικό έλαιο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τοποθετείτε πάνω από τη μέση υψηλή φωτιά. Θέλετε το λάδι να φτάσει σε θερμοκρασία 180 C.

Ρίξτε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα ποτήρι ώστε να μπορείτε να βουτήξετε εύκολα ένα κουτάλι σούπας. 
Χρησιμοποιώντας το αριστερό σας χέρι (αν είστε δεξιόχειρας), πιάστε μια παλάμη ζύμη. Κλείστε τη γροθιά σας και πιέστε να βγει μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σας. Χρησιμοποιώντας το κουτάλι που έχει επικαλυφθεί με το ελαιόλαδο, αποκόψτε τη μπαλα της ζύμης από το χέρι σας και τοποθετήστε την απευθείας στο καυτό λάδι.

Επαναλάβετε μέχρι να έχετε αρκετούς λουκουμάδες στην κατσαρόλα σας, αλλά να είστε προσεκτικοί ώστε να μην το γεμίζετε.
Μαγειρέψτε τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν. Θα πρέπει να τα γυρίσετε μερικές φορές για να εξασφαλίσετε ότι ψηθηκαν καλά. Αυτό θα διαρκέσει 3-5 λεπτά ανά παρτίδα. Αφαιρέστε τους λουκουμάδες από το καυτό λάδι  χρησιμοποιώντας μία τρυπητη κουτάλα και αφήστε τους να στραγγίσουν σε μια χαρτοπετσέτα.

Επαναλάβετε μέχρι να εξαντληθεί όλη η ζύμη. Μπορείτε να χρειάζεται να προσθέσετε
περισσότερο λάδι στο τηγάνι για να διατηρήσετε ένα ορισμένο επίπεδο λαδιού για το τηγάνισμα.
Όταν γίνουν οι λουκουμάδες σας, θερμαίνετε το μέλι και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να θερμανθεί  και να έχει πιο υγρή συνοχή. Τοποθετήστε τα λουκουμάδες σας σε μια πιατέλα ή στο πιάτο και ρίξτε το ζεστό
μέλι πάνω τους. Πασπαλίστε με κανέλα και θρυμματισμένα καρύδια.
Οι Λουκουμάδες πρέπει να τρώγονται καλύτερα μόλις γίνουν.

Καλή Απόλαυση.

 

ΠΗΓΗ:https://miakouppa.com/

Προηγούμενο άρθροΓεμιστές μελιτζάνες.
Επόμενο άρθροΥπέροχα γεμιστα Πιτάκια “Κέρατο”