Είναι μεγάλη μου χαρά να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή για τους αγαπημένους μου λουκουμάδες. Είναι αφράτοι, μυρωδάτοι και με μια γέμιση που θα σας ξετρελάνει!

Υλικά:

500 γρ γάλα
5 κρόκοι αυγών
50 γρ λάδι
75 γραμμάρια βούτυρο
200 γρ ζάχαρη
18 γρ ζάχαρη βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας βότκα ή αλκοόλ
50 γρ μαγιά
900 γρ αλεύρι
Ξύσμα λεμονιού και χυμός κατά βούληση
Γέμιση της αρεσκείας σας (π.χ. μαρμελάδα, βρασμένο ζαχαρούχο γάλα)
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε χλιαρό γάλα, διαλύουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά και 100 γρ αλεύρι. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να αφρίσει.

Προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι, το βούτυρο, το αλκοόλ, τη βανίλια και το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.

Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, τα ανοίγουμε και βάζουμε στο κέντρο τη γέμιση της αρεσκείας μας. Κλείνουμε καλά τη ζύμη γύρω από τη γέμιση.
Αφήνουμε τους γεμιστούς λουκουμάδες να φουσκώσουν λίγο ακόμα.
Τηγανίζουμε σε καλά ζεσταμένο λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Σερβίρουμε ζεστούς, πασπαλισμένους με ζάχαρη άχνη ή μέλι.

ΠΗΓΗ: Надія Бутин

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστά πιτσάκια στο σπίτι!
Επόμενο άρθροΑτομικές Σοκολατόπιτες