Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli
Υλικά 👇
2 ποτήρια αλεύρι+1 φακελάκι μπέικιν
1+1/2 ποτήρι φρεσκοστημένο χυμό πορτοκαλιού 🍊
Μια τσιμπιά αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Κατευθείαν τηγανίζουμε και σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ❤️
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την τσιμπιά αλάτι.
Προσθέστε τον φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού και το μέλι.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλος. Αν η ζύμη είναι πολύ πηχτή, προσθέστε
λίγο παραπάνω χυμό πορτοκαλιού ή νερό, ώστε να πάρει την κατάλληλη υφή.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το λάδι είναι ζεστό, ρίξτε τη ζύμη με ένα κουτάλι ή με έναν διανεμητή ζύμης (αν έχετε) σε μικρές μπαλίτσες. Τηγανίστε τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Προσέξτε να μην είναι πολύ ζεστό το λάδι, για να μην κάψετε τους λουκουμάδες.
Αφαιρέστε τους λουκουμάδες από το τηγάνι και αφήστε τους να στραγγίξουν σε χαρτοπετσέτα για να απορροφήσουν
το περιττό λάδι. Σερβίρετέ τους ζεστούς, ρίχνοντας από πάνω μέλι και πασπαλίζοντας με κανέλα.
Αν θέλετε να κάνετε τους λουκουμάδες πιο αφράτους, μπορείτε να αφήσετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά πριν το τηγάνισμα. Επίσης, αν δεν έχετε διανεμητή ζύμης, μην ανησυχείτε!
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά ένα κουτάλι για να ρίχνετε τη ζύμη στο λάδι.
Καλή απόλαυση και καλή εβδομάδα! ❤️