Υλικά
1 ώρα
40 κομμάτια
800 γρ ζάχαρη
300 ml νερό
2 φέτες λεμόνι
130 γρ νισεστέ
10 γρ ξινό
400 ml φρέσκο χυμό ρόδι
1 ποτήρι νερό
120 γρ φουντούκια
Οδηγίες μαγειρέματος
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα 300 ml νερό και τής φέτες λεμόνι και το βάζουμε στη φωτιά να βράσει. Το αφήνουμε από την ώρα που θα πάρει βράσει 15 λεπτά. Μετά το κατεβάσουμε και αφαιρούμε το λεμόνι. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το νισεστέ, το ξινό, το χυμό ρόδι και το ένα ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθει καλά το μείγμα
Το βγάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν πήξει το μείγμα προσθέτουμε το σιρόπι σιγά σιγά και ανακατεύουμε συνέχεια. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά μέχρι να πήξει καλά. Ανακατεύουμε τακτικά
Ρίχνουμε τα φουντούκια σε μία σακούλα και τα σπάμε με το πλάστη σε χοντρά κομμάτια. Όταν πήξει το μείγμα τα ρίχνουμε τα φουντούκια μέσα και ανακατεύουμε
Δείτε την συνέχεια της συνταγης εδώ