Υλικά:

8 μήλα κόκκινα ή άλλου είδους
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κούπα λικέρ
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1/2 κούπα καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μήλα από την φλούδα τους και με το ειδικό εργαλείο ανοίγουμε μία τρύπα στην μέση, βγάζοντας τα κουκούτσια τους.
Τοποθετούμε τα μήλα σε ταψάκι και ρίχνουμε το λικέρ. Ανακατεύουμε την ζάχαρη, τα καρύδια και την κανέλα και μ’ ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις τρύπες των μήλων.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.
Πριν τα βγάλουμε, τα ραντίζουμε με ένα φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε και κυδώνια ή αχλάδια. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα κόβουμε σε ροδέλες και ρίχνουμε το καρύδι.
Πηγή: Η συνταγή είναι βασισμένη σε αυτήν του βιβλίου:
Τα Αλάδωτα – Συνταγές με Βάση το Ταχίνι, που επιμελήθηκε η Γερόντισσα Φεβρωνία ηγουμένη της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών.

Προηγούμενο άρθροΣουφλέ πατάτας με πράσο, μανιτάρια και ζαμπόν
Επόμενο άρθροΕξαιρετικά Brownies Nutella