Υπέροχη Πανακότα Βανίλια Σοκολάτα

Πριν από λίγο καιρό συνάντησα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή για το panna cotta. Μου άρεσε ο τρόπος που σχεδιάστηκε. Πρώτα, φτιάξτε το μέρος της βανίλιας και αφήστε το να σκληρύνει στο ψυγείο. Βάλτε τα κύπελλα κεκλιμένα και ρίξτε το μείγμα. Θα δείτε στις φωτογραφίες μου και στο βίντεο. Στη συνέχεια ισιώστε τα κύπελλα και ρίξτε το κομμάτι σοκολάτας. Μπορείτε να φτιάξετε όλα τα είδη panna cotta.

Υλικά

Για το μέρος της βανίλιας
240 ml. γάλα
240 ml. υγρή κρέμα γάλακτος
7 g είναι ζελατίνη
35 ml. κρύο νερό – η ζελατίνη διαλύεται σε αυτό
50 γραμμάρια ζάχαρης – αυτή είναι στην συνταγή, μπορείτε να δοκιμάσετε περισσότερο.
1/2 κουτ βανίλια

Για το κομμάτι σοκολάτας
240 ml. γάλα
240 ml. υγρή κρέμα γάλακτος
120 g φυσικής σοκολάτας
6 g είναι ζελατίνη
35 ml. κρύο νερό – η ζελατίνη διαλύεται σε αυτό
36 γραμμάρια ζάχαρης – αυτή είναι στην συνταγή, μπορείτε να δοκιμάσετε περισσότερο.
1/2 κουτ βανίλια

Εκτέλεση

Κάθε μέρος κατασκευάζεται ξεχωριστά. Ξεκινά με βανίλια. Η ζελατίνη διαλύεται σε νερό και αφήνεται για 10-15 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι, αλλά δεν την βράζουμε.

Αφαιρώ το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτω την βανίλια.

Περνάω το μείγμα μέσα από ένα στραγγιστηρι.
Προσθέτω τη ζελατίνη στο στραγγισμένο μείγμα και ανακατεύω.


Ρίχνω το μείγμα στα ποτήρια και τα βάζω στο ψυγείο.

Μόλις σκληραίνει, φτιάχνω τη σοκολάτα.
Είναι φτιαγμένο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αλλά προστίθεται επίσης σοκολάτα. 

Αφού πρώτα αφήσω να κρυώσει 15-20 λεπτα την ρίχνω στα ποτήρια με την κρέμα!

Βάζω ξανα στο ψυγείο για να κρυώσει.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΠαρφέ παγωτό φράουλα με τέσσερα υλικά και χωρίς αυγά
Επόμενο άρθροΚέικ Μαρμάρινο….Διαίτης / το τρώτε χωρίς τύψεις