Χοιρινές μπριζόλες με ντομάτα και τυρί

Διαφήμιση

Υλικά

• 900 γραμμάρια χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα (περίπου 8 με πάχος 1,5 εκ.)
• 300 γραμμάρια κρεμμύδια
• 300 γραμμάρια μανιταριών
• 4 σκελίδες σκόρδου
• 3 κουταλιές της σούπας. φυτικό λάδι
• 2-3 φρέσκες ντομάτες
• 300 γραμμάρια τυρί (200 γραμμάρια Mozzarella και 100 γραμμάρια Gouda)
• Αλάτι, πιπέρι για γεύση
• 1/2 κ.σ ρίγανη

Εκτέλεση

Παίρνουμε μια φόρμα η ενα πυρέξ στο οποίο θα ψήσουμε τις μπριζόλες.
Βάζουμε τις μπριζόλες στο πυρέξ  τη μια κοντά στην άλλη,ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετούμε το τηγάνι στη φωτιά…ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια,μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε και το σκόρδο κομμένο σε φετούλες.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα,ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Μόλις τα μανιτάρια πιουν τα υγρά τους αποσύρουμε απο τη φωτιά και τα ρίχνουμε πάνω απο τις μπριζόλες.
Κόβουμε σε λεπτές φετούλες (μισοφέγγαρα)τις ντομάτες και τις τοποθετούμε πάνω απο τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 C για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το πυρέξ απ το φούρνο  και ρίχνουμε απο πάνω τα τυριά.
Ψήνουμε για αλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να γκρατιναριστεί.
Βγάζουμε απ το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Είναι πολύ νόστιμο  και μοσχομυρίζει!!!!!
Το κρέας έτσι γίνεται μαλακό ζουμερό και πολύ εύκολο να κοπεί και ένας τόσο υπέροχος συνδυασμός προϊόντων δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο!!!!!!!!!!
Το ωραίο αυτής της συνταγής είναι οτι μπορεί να ετοιμαστεί απο την προηγούμενη και να διατηρηθεί στο ψυγείο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!
Subscribe to recipe’s youtube channel here

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση