Μοσχαράκι κοκκινιστό

Συστατικά:

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κομμάτια
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κονσέρβες θρυμματισμένες ή ολόκληρες ντομάτες
Τριμενη παρμεζάνα ή πεκορίνο (προαιρετικά)
Μικρή χούφτα φρέσκο βασιλικό
Μικρή χούφτα φρέσκο μαϊντανό, τα φύλλα διατηρούνται στο στέλεχος
Αλατι
Πιπέρι
Νιφάδες κόκκινης πιπεριάς τσίλι

Οδηγίες:

Αλατοπιπερώνουμε τα μοσχαρίσια κομμάτια, τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε άλλα δύο λεπτά μέχρι να μυρίσει. Μην κάψετε το σκόρδο. Προσθέστε νιφάδες τσίλι και το μισό βασιλικό, μπορείτε να κρατήσετε τον βασιλικό στο στέλεχος.
Προσθέστε ένα κουτάκι ντομάτες και στη συνέχεια γεμίστε το μέχρι τη μέση με νερό και ρίξτε το στην κατσαρόλα.
Κάντε το ίδιο με το δεύτερο κουτί. *Αν χρησιμοποιήσατε ολόκληρες ντομάτες, πριν τις ρίξετε στην κατσαρόλα, τις κάνετε πουρέ στο μπλέντερ.

Ανακατέψτε τον υπόλοιπο βασιλικό στη σάλτσα, φρέσκο μαϊντανό. Περιχύστε άλλη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο πάνω από τον πουρέ ντομάτας.
Προσθέστε ττο τριμα του τυριού(Η παρμεζανα προσθέτει γεύση στη σάλτσα), εάν χρησιμοποιείτε. Καρυκεύουμε με 1-2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και πασπαλίζουμε με αλεσμένο μαύρο πιπέρι, ανακατεύουμε να ενωθούν. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει.

Μόλις πάρει βράση, βάλτε προσεκτικά τα κομμάτια του μοσχαριού στη σάλτσα, ανακατέψτε απαλά να ενωθούν και αφήστε την κατσαρόλα να πάρει πάλι μια ελαφριά βράση. Μόλις κάνει φουσκάλες, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε σημείο βρασμού, σκεπάζουμε ελαφρά με το καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί για τουλάχιστον 90 λεπτά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύετε κατά διαστήματα, από τον πάτο της κατσαρόλας ενώ ξύνετε και τα πλαϊνά.
Μετά τα 90 λεπτά, δοκιμάστε προσεκτικά, προσθέστε περισσότερο αλάτι όσο χρειάζεται. Οι ντομάτες χρειάζονται πολύ αλάτι, είναι εντάξει να προσθέσετε
περισσότερο από όσο νομίζετε.

Χρησιμοποιήστε τη σάλτσα με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά, βουτήξτε με ψωμί, ρύζι… οτιδήποτε θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε σάλτσα ντομάτας.

Σερβίρετε το τρυφερό μοσχαράκι σας.

Προηγούμενο άρθροΑέρινη Καρυδόπιτα με Βελούδινη Κρέμα
Επόμενο άρθροMελιτζάνες ιμάμ