ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλιτζάνι σταφίδες.
1/4 φλιτζάνι χυμό μήλου.
1 φέτα ψωμιού.
4 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο .
1 1/2 σούπας Εκχύλισμα βανίλιας (χωρισμένο)
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη (χωρισμένη)
4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος ή γάλα.
4 αυγά μεγάλα.
Η ΚΡΕΜΑ:
1/4 φλιτζανιού άλατισμένο βουτύρο.
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
1/4 φλιτζάνι χυμό μήλου.
1/2 κουτάλι κορνφλαουρ διαλύεται σε 1/4 φλιτζάνι χυμό μήλου.

ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάλτε σταφίδες σε χυμό μήλου για περίπου μία ή δύο ώρες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουρτσίστε ένα πυρέξ 20 × 30 με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Κόψτε το ψωμί σε κύβους, αφαιρέστε την κόρα εάν θέλετε. Απλώστε το ψωμί στο ταψί. Προσθέστε μουσκεμένες σταφίδες και ανακατέψτε. 

Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
Σε ένα βαθύ μπολ, προσθέστε 3/4 φλιτζάνι ζάχαρης, κρέμα γάλακτος ή γάλα, λιωμένο βούτυρο, 1 κουταλιά της σούπας βανίλιας εκχύλισμα και κανέλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι η ζάχαρη σχεδόν να διαλυθεί.
Ρίξτε το μείγμα γάλακτος πάνω από το ψωμί και πιέστε ελαφρά για να απορροφηθεί απο όλο το ψωμί, αφήστε το στην άκρη για 5-10 λεπτά.


Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη που έμεινε και το εκχύλισμα βανίλιας που έμεινε
Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών πάνω στο ταψί και ανακατεύουμε προσεκτικά.


Ψήνετε ακάλυπτα σε φούρνο για 50-60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι απο τη μέση.
Κόβετε, σερβίρετε παγωμένο με τη κρέμα, με παγωτο ή όπως είναι.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: **
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λειώνετε το βούτυρο, στη συνέχεια προσθέτετε ζάχαρη και ανακατεύετε.
Διαλύστε το κορν φλάουρ στο χυμό μήλου και στη συνέχεια προσθέστε στην κατσαρόλα.
Ανακατέψτε τα πάντα μαζί για μερικά λεπτά μέχρι να πήξει

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: amiraspantry.com

Προηγούμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο απο ζαχαροπλαστείο της Αιγύπτου
Επόμενο άρθροΓλυκό μανταρινάκι της Κας Γεωργίας