Αν λατρεύεις την κλασική τούρτα Black Forest, αλλά θέλεις μια πιο πρακτική και ατομική εκδοχή, τότε αυτά τα μικροσκοπικά τουρτάκια είναι ιδανικά για σένα! Με αφράτο παντεσπάνι, κρεμώδη γέμιση και την αγαπημένη μας γεύση βύσσινου, θα σε ταξιδέψουν σε μια γευστική απόλαυση. Ας ξεκινήσουμε!
Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
6 ασπράδια αυγών
1 φλ. ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
2 βανίλιες
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 φλ. αλεύρι φαρίνα
1 κ.γ. σόδα (κοσκινισμένη)
Για την κρέμα:
Σαντιγί έτοιμη (σύμφωνα με τις οδηγίες)
3 ασπράδια αυγών
1/2 φλ. ζάχαρη
3 κρόκοι αυγών
1 βανίλια
300 γρ. κουβερτούρα
Για το σιρόπι:
1 φλ. νερό
3/4 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. λικέρ βύσσινο
Για το γαρνίρισμα:
Βύσσινο γλυκό
Εκτέλεση
Πρώτα το παντεσπάνι:
Χτυπάμε τ’ ασπράδια αυγών με την μιση ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
Τους κρόκους με άλλη μισή φλ.ζαχαρη να αφρατεψουν.
Ριχνουμε τις βανίλιες και το χυμο λεμόνι.Ενναλαξ ρίχνουμε τη μαρέγκα και το αλεύρι φαρινα με 1 κοφτο κ.γ. σόδα (κοσκινισμενα).
Ανακατεύουμε με μαριζ και μοιράζουμε το μείγμα σε 24 θήκες για μαφιν.Εψησα στους180β.αερα για 15-20 λεπτά .
Για την κρέμα:
Χτύπησα στο μίξερ την σαντιγί μορφατ όπως γράφουν οι οδηγίες και την έβαλα στο ψυγείο.
Χτυπησα τ’ ασπράδια αυγων την ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα , χτύπησα και τους κρόκους λίγο με 1 βανίλια.
Έλιωσα την κουβερτουρα σε μπεν μαρί και την έριξα χλιαρή στα 3 κροκαδια.
Εριξα τη μαρέγκα, ανακάτεψα και τέλος τη σαντυγί(όση θέλουμε εμείς).
Εκοψα τα παντεσπάνια στα δύο και τα αλειψα με σιρόπι που είχα φτιάξει με νερό,ζαχαρη και μισό φλυτζανακι λικέρ βύσσινο.
Παντεσπανι σιροπι κρέμα…παντεσπάνι σιροπι κρέμα και γαρνίρω με το αγαπημένο μας βύσσινο γλυκό
Καλή Απόλαυση
Ευχαριστούμε την κα Ελινα Σκλαβου