Αχ, αυτή η μακαρονοσαλάτα! Είναι το τέλειο φαγητό για τις ζεστές μέρες, ειδικά τώρα που η Αθήνα βράζει. Είναι τόσο δροσερή, πεντανόστιμη και χορταστική που την απολαμβάνω και ως κυρίως πιάτο, συνήθως με μια παγωμένη μπυρίτσα! Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε.
Μακαρονοσαλάτα

Είναι τόσο δροσερή, πεντανόστιμη και χορταστική που την απολαμβάνω και ως κυρίως πιάτο, συνήθως με μια παγωμένη μπυρίτσα! Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε.
Prep Time
20 minutes
Cook Time
10 minutes
Total Time
30 minutes
Ingredients
- 500 γρ. βίδες ολικής άλεσης (ή λευκές, όποιες προτιμάτε)
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 πιπεριές χρωματιστές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί), κομμένες σε κύβους
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι γλυκό, ξεπλυμένο και στραγγισμένο
- 2 κουτιά τόνος σε λάδι, στραγγισμένος
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 χούφτα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Για τη σος:
- 1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα (κανονική)
- 4-5 κουταλιές της σούπας γεμάτες γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Λίγο ανθό αλατιού (ή απλό αλάτι)
- Λίγο πιπέρι
Instructions
---------------------------------------------
- Σ ενα βαθυ και μεγαλο τηγανι αχνιζουμε για λιγο με ελαιολαδο δυο μεγαλα κρεμμυδια ξηρα μολις μαλακωσουν λιγο προσθετουμε πιπεριες χρωματιστες κοκκινη κιτρινη πορτοκαλι σε κυβους και τα φερνουμε ολα μαζι μερικες γυρες να ανακατευτουν και να χασουν τον ογκο τους οι πιπεριες σβηνουμε μ ενα ποτηρακι λευκο κρασι και προσθετουμε αλατι πιπερι παπρικα κι ριγανη ανακατευουμε και σβηνουμε την εστια
- Σε μια κατσαρολα εχουμε βρασει βιδες ολικης μπορειτε να βαλετε και τις λευκες στον χρονο τον αναγραφομενο κι οπως ειναι απο την κατσαρολα τις μεταφερουμε μ ενα τρυπητο στο τηγανι με τις πιπεριες ανακατευουμε καλα και μεταφερουμε το μειγμα σε μια λεκανη μολις κρυωσουν λιγακι προσθετουμε μια κονσερβα καλαμποκι γλυκο που το χουμε ξεπλυνει και σουρωσει τονο σε λαδι στραγγισμενα μισο ματσακι μαιντανο και μια χουφτα ντοματινια κομμενα στη μεση ανακατευουμε πολυ καλα κι αφηνουμε στην ακρη
- Σως σε ενα μπολ βαζουμε ενα μικρο βαζακι μαγιονεζα κανονικη γιαουρτι, μουσταρδα απαλη ξυδι ελαιολαδο λιγο ανθο αλατιου και λιγο πιπερι ανακατευουμε καλα με συρμα χειρος μεταφερουμε τη σως στο μπολ με τη σαλατα ανακατευουμε πολυ καλα καλυπτουμε το μπολ και το βαζουμε στο ψυγειο κι οταν πειναμε απολαμβανουμε
Notes
Η Συνταγή είναι της κας Sofia Valinou
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά που σας αρέσουν, όπως ψιλοκομμένο αγγούρι, ελιές ή φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Αν θέλετε πιο ελαφριά τη σος, μπορείτε να βάλετε μόνο γιαούρτι και να μειώσετε τη μαγιονέζα.
- Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα λεμονιού στη σος.
- Δοκιμάστε τη σος πριν την προσθέσετε στη σαλάτα και προσαρμόστε τα υλικά (αλάτι, πιπέρι, ξύδι) ανάλογα με τα γούστα σας.