ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (Μερίδα: 5 κεφτεδάκια, περίπου 3/4 φλιτζανιού σάλτσα, και περίπου 3/4 φλιτζανιού ζυμαρικά)
Σάλτσα
1 κουταλιά εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
5 σκελίδες σκόρδου λιωμένο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1/4 φλιτζάνι ντοματοπελτέ
1/3 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
2 κονσέρβες σαλτσα ντομάτας
2 κονσέρβες ντομάτες κονακασέ
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Κεφτέδες
2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 1/2 κιλό άπαχο κιμά
3 σκελίδες σκόρδου λιωμένο
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
340 gr μακαρόνια
Πως να το φτιάξεις
Βήμα 1
Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα, θερμαίνετε ένα βαθύ τηγάνι με μέση υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε λάδι στροβιλίστε το να παει παντού. Προσθέστε 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 5 σκελίδες σκόρδο και βασιλικό μαγειρέψτε 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε τον ντοματοπελτέ και μαγειρέψτε 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατέψτε το κρασί και για μαγειρέψτε 2 λεπτά. Προσθέτετε ντομάτες και ζάχαρη και βράστε. Μειώστε τη θερμότητα, και σιγοβράστε 25 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα, ανακατεύοντας περιστασιακά. Ανακατέψτε σε 1/2 κγ αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 °.
Βήμα 3
Για να παρασκευάσετε τα κεφτεδάκια, λαδώστε δύο ταψι . Κόψτε το ψωμί σε κομμάτια και τοποθετήστε το σε ένα μπολ ενός μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. Τοποθετήστε ψωμί, 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1/3 φλιτζάνι μαϊντανό, και τα επόμενα 6 συστατικά (μέχρι τα αυγά) σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Σχηματίστε σε 40 κεφτεδάκια (περίπου 2 κουταλιές για το καθένα)και βάλτε τα κεφτεδάκια στα ταψιά. Ψήνουμε στους 220 ° για 15 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια στην σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Βήμα 4
Μαγειρέψτε ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας στραγγίξτε. Ρίξτε την σάλτσα με τα κεφτεδάκια πάνω στα ζυμαρικά. Πασπαλίστε με τον υπόλοιπο μαϊντανό
Πηγή: myrecipes.com