Χοιρινό με σάλτσα μουστάρδας

Κλασσικό Χοιρινό με σάλτσα μουστάρδας πιάτο, με ξυνούτσικη γεύση και μουσταεδάτο άρωμα. Η μπύρα κάνει τη σάλτσα νόστιμη και μεθυστική.

Υλικά:

800-900 γρ. χοιρινή σπάλα
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελ. σκόρδο
¼ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κόκκους μουστάρδας
1 ποτήρι του νερού ξανθιά μπύρα
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
φλούδες λεμονιού
Αλάτι-πιπέρι
Χυμό από 1 λεμόνι
Δενδρολίβανο
1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση:

Κόβουμε το χοιρινό σε κομματια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Χτυπάμε τους κόκκους μουστάρδας στο μούλτι ή στο γουδί για να γίνουν σκόνη. Κόβουμε τις φλούδες λεμονιού σε μικρά καρεδάκια.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρέας μέχρι να κάνει κρούστα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κόκκους μουστάρδας και το δενδρολίβανο. Ρίχνουμε το μείγμα στο κρέας και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τις φλούδες λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Σβήνουμε με τη μπύρα και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα, χυμό λεμόνι και δενδρολίβανο.
Αποσύρουμε από την φωτιά, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε, για να ενωθούν οι γεύσεις.

Καλή απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεφτεδάκια σε κρεμώδη σάλτσα

Κεφτεδάκια σε κρεμώδη σάλτσα

Συστατικά:

300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
300 γρ. κιμάς χοιρινός
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
1 φέτα ψωμί, ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένη σε νερό και στυμμένη
1 αβγό, χτυπημένο
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1/3 φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος + επιπλέον για γαρνιτούρα
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Για τη σάλτσα μανιταριών:

2 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
1 κύβος βοδινού
2 κ.σ. αλεύρι
½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
200 γρ. μανιτάρια φρέσκα, τεμαχισμένα
1 κ.γ. μουστάρδα
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
πιπέρι, κατά βούληση
1 φλ. κρέμα γάλακτος + επιπλέον, αν χρειαστεί

Μαγείρεμα:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά, το κρεμμύδι, τη σκόνη σκόρδου, την ψίχα του ψωμιού, το χτυπημένο αβγό, τη ρίγανη, το μισό ελαιόλαδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλάθουμε κεφτεδάκια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις κάψει , σοτάρουμε τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές για λίγο, ίσα ίσα να ροδίσουν.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για την σάλτσα

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και σοτάρουμε για 3-4 περίπου λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.
Ρίχνουμε τον κύβο βοδινού και τον βοηθάμε να διαλυθεί με μία ξύλινη σπάτουλα.
Πασπαλίζουμε διάσπαρτα το αλεύρι.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
Ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγο ακόμη.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ελαφρώς, αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μούλτι.

Πολτοποιούμε τα μανιτάρια μέχρι να έχουμε μία πλούσια κρεμώδης σάλτσα και την επιστρέφουμε στο τηγάνι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγη ακόμη κρέμα γάλακτος.
Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα μανιταριών τα κεφτεδάκια, επιστρέφουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
Αποσύρουμε τα κεφτεδάκια από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με μυρωδικα και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Φερρέρο
Επόμενο άρθροΤα Σουτζουκάκια της μαμάς