Μακαρόνια με μπακαλιάρο και ντομάτα.
Υλικά
1 κρεμμύδι ψιλοκόμμενο
τσίλι,
σκόρδο,
3 μαύρες ελιές κομμένες σε ροδέλες.
3 κουταλιές πελτέ ντομάτας,
2 κουταλιές της σούπας νερό
500 γρ μπακαλιάρο,
1 πακέτο ζυμαρικά.
μαϊντανό και λίγη ρίγανη.
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι σοτάρω απαλά τό κρεμμύδι με τσίλι, σκόρδο, ελιές.
Έβαλα 3 κουταλιές πελτέ ντομάτας, 2 κουταλιές της σούπας νερό και το άφησα να μαγειρευτεί.
Μετά από 5 λεπτά πρόσθεσα τον μπακαλιάρο, προηγουμένως ξαρμυρισμένο, κομμένο σε κομμάτια. Μαγείρεψα για άλλα 4 λεπτά, καρυκεύσα με αλάτι και το έσβησα.
Στο μεταξύ, έβαλα το νερό να βράσει και όταν ήταν έτοιμο έριξα τα ζυμαρικά.
Αφαιρέθηκαν μετά από 5 λεπτά, τα πρόσθεσα στη σάλτσα, προσθέτοντας επίσης μαϊντανό και λίγη ρίγανη.
Ανακατευω για ένα λεπτό και σερβίρω.
Συνόδευσα με ένα λευκό κρασί.
Καλό γεύμα!