Μακαρόνια Φούρνου αλα παρμεζάνα – συνταγή με μελιτζάνα

Υλικά

Σάλτσας βασιλικού
λάδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 μπουκάλια σάλτσα + νερό για ξέβγαλμα
βασιλικό, αλάτι πιπέρι

—————————————-

2 μεγάλες μελιτζάνες 1 kg (500g το καθένα)
μισό λίτρο ηλιελαίου (ή άλλο)
500 γραμμάρια μοτσαρέλας
παρμεζάνα τριμμένη
700 γραμμάρια σπαγγέτι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ζεσταίνουμε 3-4 κσ λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο
Σε μία κατσαρόλα που βάζουμε στην φωτιά ρίχνουμε 2 μπουκάλια χυμό ντομάτας και λίγο νερό για να ξεπλύνουμε τα μπουκάλια στο τέλος.
Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, και φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες με την μελιτζάνα σε όρθια θέση.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε τις μελιτζανες και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Ψιλοκόβουμε την μοτσαρέλα σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα με το λάδι και το σκόρδο που έχουμε στην φωτιά και απο πάνω ρίχνουμε 4 κουτάλες σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί αλείφουμε την βάση με σάλτσα ντομάτας και στρώνουμε μία στρώση μελιτζάνες.


Πάνω από τις μελιτζάνες βάζουμε φωλιές από μακαρόνια και πάνω από τα μακαρόνια μοτσαρέλα.


Διπλώνουμε την μελιτζανα πάνω από τα μακαρόνιά και συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσει το πυρεξ μας.

Στο τέλος απο πάνω βάζουμε μοτσαρέλα και τρίβουμε παρμεζάνα, απλώνουμε σάλτσα ντομάτας και αλατίζουμε.


Βάζουμε το πυρέξ στην βάση του φούρνου στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά, και άλλα 5 λεπτά στο πάνω μέρος του φούρνου για να κάψετε την επιφάνεια (20 λεπτά συνολικά)

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με πατάτες στον Φούρνο…δεν θα το φτιάχνετε αλλιώς
Επόμενο άρθροTραγανή “ομελέτα” πατάτας χωρίς αυγά (Φριτάτα)