Μαλακά κουλουράκια με μαρμελάδα
Υλικά
1 αυγό
2 φακελάκια ζάχαρη βανίλιας
100 γρ ζάχαρη
160γρ. λιωμένη μαργαρίνης ή βούτυρου και φυτικό λάδι .
160 ml. Γάλα
1 κουταλιά της σούπας μαγιά 10g.
400γρ. αλεύρι
μαρμελάδα της επιλογή σας
κόκκοι ζάχαρης.
Εκτέλεση
Χτυπάμε το αυγό προσθέτουμε το γάλα και μετά από 1-2 λεπτά το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, την βανίλια, και την μαγιά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και το αλεύρι το μισό πρώτα ανακατεύουμε και μετά το άλλο μισό μέχρι να πάρουμε μια ζύμη.
Βγάζουμε στην ζύμη στον πάγκο μας και την ζυμώνουμε με το χέρι για 5-7 λεπτά.
Αλευρώνουμε ένα μπολ λαδώνουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε μέσα στο μπολ σκεπασμένη 35-40 λεπτά
Βγάζουμε την ζύμη πάλι στο πάγκο μας την κάνουμε κορμό μακρόστενο και την κόβουμε σε 15 κομμάτια που τα πλάθουμε σε μπάλες.
Παίρνουμε μία μία μπαλίτσα την πατάμε να πλατύνει και τις βάζουμε σε ταψί που έχουμε λαδώσει από κάτω και έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος.
Στην μέση από κάθε ζυμαράκι με ένα ποτηράκι μαρκάρουμε μία μικρή “λακουβα”.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα.
Γεμίζω με μαρμελάδα όλες τις “λακουβες”
και με πινέλο αλείφω όλα τα κουλουράκια αφού πρώτα βουτήξω το πινέλο μέσα στο μπολ με την μαρμελάδα
Διακοσμώ με ζάχαρη σε κομματάκια – τρούφα – ζάχαρη άχνη
Καλή Επιτυχία
Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ