Μαλακά Κουλούρια με σαφράν
Συστατικά:
* 1 γρ σαφράν
* 50 γρ φρέσκια μαγιά
* 500 ml γάλα
* 190 γρ βούτυρο
* 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
* 180-200 γρ ζάχαρη
* 1 αυγό
* 1 κιλό αλεύρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε το σαφράν και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σε ένα μιξερ βασης ριχνουμε τη μαγιά και το γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το μείγμα με το σαφράν
Στη συνέχεια προσθέτουμε αυτό το μείγμα μέσα στο μπολ με το γάλα και την μάγια, αλάτι και 180 με 200 γραμμάρια ζάχαρη και ανακατεύουμε για να διαλυθεί.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ενώ χτυπάμε με το Σπυρωτό εξάρτημα σε χαμηλή ταχύτητα. (στη φωτό βλέπετε πως πρέπει να μοιάζει η ζύμη).
Βγάζουμε τη ζύμη σε έναν αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε με τα χέρια του πάρουμε μία μαλακή μη κολώδη ζύμη.
Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και μία πετσέτα και την αφήνουμε για 40 λεπτά.
Μετά την αλευρώνουμε ελαφρώς και ξαναζυμώνουμε. Την κάνουμε ένα καρβέλι και την κόβουμε με ένα κομμάτια.
Εγώ πήγα 27 κομμάτια που τα κάνετε μπαλάκια. Στη συνέχεια κάθε μπαλάκι το πλάθετε σε ένα κορδόνι και φτιάχνεται τα σχήματα που επιθυμείτε.( Εγώ έφτιαξα ένα διπλό σαλιγκάρι και μία κοτσίδα) τα βάζουμε σε ένα ταψί που είναι στρωμένο με λαδόκολλα. Αναμυγνυουμε 1 αυγό με μια πρέζα αλάτι και 1 κσ νερο και αλειφουμε τα κουλούρια.
Διακοσμούμε με σταφίδες και flakes αμυγδάλου Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
Καλή Επιτυχία
Find more delicious recipes here