Οι Λουκουμάδες της Ελένης

ΥΛΙΚΑ
• 350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 40γρ. ζάχαρη
• 1 φακελάκι. ξερή μαγιά (περίπου 8 γραμ)
• 50γρ. βούτυρο
• 150γρ. γάλα
• 1/2 κ.γ. αλάτι
• 1 μεσαίο αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ σε χαμηλή ταχ για 5’ και έπειτα άλλα 10’ σε υψηλή.
Βγάζουμε τη ζύμη σε επιφάνεια εργασίας, αλευρώνουμε ελαφρά, διπλώνουμε 2-3 φόρες την κάνουμε μπάλα και τη βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο μπωλ . Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να 2πλασαστει. (1,5-2 ώρες ανάλογα και με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος)
Την αδειάζουμε σε επιφάνεια αλευρωμένη, ζυμώνουμε/διπλώνουμε ελαφρά και ανοίγουμε φύλλο 1εκ. πάχος. Κόβουμε δίσκους με κουπ πατ 10 εκ και στη μέση για να φτιάξουμε την τρύπα κόβουμε με ένα ποτηράκι του λικέρ/ρακι κλπ. Απομακρύνουμε τα περισσεύματα ζύμης και ξανααπλωνουμε φύλλο, κάνοντας την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Τα μικρά κομματάκια της μέσης, ή τα αφήνουμε όπως είναι και τα κάνουμε λουκουμαδάκια ή τα προσθέτουμε στην υπόλοιπη ζύμη . Στη συνέχεια τοποθετούμε τους δίσκους σε κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού ψησίματος (12Χ12 εκ) , σκεπάζουμε, αφήνουμε ½ ωρα και στη συνέχεια πιάνοντας ένα ένα τα χαρτάκια με τους δίσκους τηγανίζουμε ανά 2 ή 3 σε φαρδύ και βαθύ σκεύος με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνοντας τα στο τηγάνι, αφαιρούμε με μια λαβίδα τα κομματάκια χαρτιού όπου ακουμπούσαν οι δίσκοι. Μόλις τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές (τους γυρίζουμε εν τω μεταξύ) τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να τραβηχτούν τα πολλά λάδια και κατευθείαν μετά σε μπολ με ζάχαρη.

ΠΗΓΗ: Eleni Kappou προς Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Προηγούμενο άρθροΑρνί στο φούρνο με πατάτες λεμονάτες.
Επόμενο άρθροΣτιφάδο με μοσχάρι και κρεμμυδάκια