24 μεσαίου μεγέθους κρουσανακια βγαίνουν από μία δόση, αλλά μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερο αριθμό της ίδιας ποσότητας ζύμης εάν κάνετε μικρότερα ρολά.

Συστατικά

20 gr μαγιά ξηρή
500γρ αλεύρι
3 αυγά
125 ml φρέσκο ​​γάλα
150 γραμμάρια ζάχαρης
115 γρ. Βούτυρο
ξύσμα λεμονιού
βανίλια

Εκτέλεση

βήμα 1
Το γάλα ζεσταίνεται, διαλύστε τη μαγιά σε 25 ml, μαζί με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Παραμένει στην άκρη μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγια.
Βήμα 2
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, λίγο λιωμένο βούτυρο και βανίλια.
Βήμα 3
Το αλεύρι κοσκινίζεται και αναμιγνύεται με το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 4
Όταν η μαγιά είναι έτοιμη, προσθέστε την στα άλλα υγρά συστατικά.

Βήμα 5
Ζυμώνουμε τη ζύμη. Εάν είναι στο χέρι: φτιάξτε ένα πηγάδι στο αλεύρι, ρίξτε τα υγρά συστατικά μέσα και αρχίστε να ανακατεύετε, βάζοντας περιοδικά τα δάχτυλά σας στο λιωμένο βούτυρο (και ούτω καθεξής έως ότου τελειώσει το βούτυρο) – θα πρέπει να πάρετε μια λεία ζύμη. Εάν βρίσκεται σε ζυμωτήριο – ρίξτε τα υγρά συστατικά στο κάτω μέρος του δοχείου, στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και ξεκινήστε το πρόγραμμα “ζύμωσης”, ενώ το μηχάνημα ανακατεύει, προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.

Βήμα 6
Μόλις φουσκώσει η ζύμη (διαρκεί τουλάχιστον μία ώρα),

χωρίστε την σε δύο μέρη. Ανοίξτε κάθε κομμάτι σε ένα μεγάλο κύκλο, τον οποίο κόβετε σε 12 τρίγωνα. Στο εξωτερικό άκρο κάθε τριγώνου βάλτε μια μικρή μαρμελάδα και κυλήστε προς τα μέσα για να φτιάξετε ένα κρουσασαν.
Βήμα 7
Τακτοποιήστε τα ρολά σε δύο δίσκους καλυμμένους με χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 μοιρών μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20 λεπτά)

Καλή Επιτυχία