Μαλακά μπισκότα κακάο με γλάσο μαύρης σοκολάτας και κόκκους φιστικιού αιγίνης

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές οι πιο γνωστές είναι αυτές που προβλέπουν τη γέμιση με μαρμελάδα ή με Nutella και σε αυτή την περίπτωση

Υλικά: (για περίπου 1,5 / 2 κιλό μπισκότα)

750 γραμμάρια αλεύρι 00
450 ml γάλα
270 γραμμάρια ζάχαρη
225 γρ βούτυρο
120 γραμμάρια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
15 γραμμάρια αμμωνίας για γλυκά
1 και μισή κουταλιά της σούπας μέλι
1 και μισή κουταλιά της σούπας μαρμελάδα πορτοκαλιού ή ότι εχετε
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
λίγο μοσχοκάρυδο
ξύσμα πορτοκαλιού
(300 g 50/60% μαύρη σοκολάτα, 50 g βούτυρο και ψιλοκομμένα φιστίκια αιγίνης για το γλάσο)

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το μέλι και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, την αμμωνία, τη σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, τη μαρμελάδα πορτοκαλιού, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα πορτοκαλιού
και ανακατεύουμε όλα μαζί.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλάθετε με τα χέρια σας τα μπισκότα σας (35/40 γρ. το καθένα), τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
και τα ψήνετε για 12/13 λεπτά (ελέγξετε το ψήσιμο, προσέχετε να μην καούν στο κάτω μέρος).
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Εν τω μεταξύ, λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα και το βούτυρο. Σκεπάζουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστό κριθαρότο με λουκάνικο και πιπεριές
Επόμενο άρθροΡολό τιραμισού…εκπληκτικά απλό και γρήγορο στην προετοιμασία