ΖαμπονΤυρόπιτες τυλιχτές

– Συστατικά:

– Ζυμη:
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
30g οργανική μαγιά
1 κουτάλι ζάχαρης
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι λάδι καλής ποιότητας
1/2 κιλά αλεύρι σίτου (ή περισσότερο αν είναι απαραίτητο, μόνο 50g)
1 κρόκος για βούρτσα)
ρίγανη για γεύση

Γέμιση
300 γραμμάρια μοτσαρέλας
300 γραμμάρια ζαμπόν
ντομάτα και ρίγανη αν προτιμάτε

Μέθοδος προετοιμασίας:

Ανακατέψτε τη μαγιά με τη ζάχαρη, προσθέστε το λάδι, το γάλα και λίγο-λίγο το αλεύρι και τέλος το αλάτι.
Αφήστε το να φουσκώσει καλυμμένο με πλαστικό περιτύλιγμα έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο (χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι νερό τοποθετώντας μια μπάλα ζύμης, όταν η ζύμη ανεβαίνει είναι έτοιμη).
Χωρίστε τη ζύμη σε κομμάτια του μεγέθους που θέλετε και ανοίξτε τα με ένα ρολό. Προσθέστε ένα μέρος της γέμισης και διπλώστε το με τα χέρια σας. Αφήστε το να αναπτυχθεί για άλλα δεκαπέντε λεπτά καλυμμένο με φιλμ.
Βουρτσίστε τον κρόκο του αυγού και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Επιτυχίες

Προηγούμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα της μαμάς
Επόμενο άρθροΚεφτέδες Γιουβέτσι με χυλοπίτες