Υλικά

200 γρ. νισεστέ
1 λίτρο νερό
500 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή 1 σφηνάκι ροδόνερο
Κανέλα και καρύδια τριμμένα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά το νισεστέ, το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η κρέμα να πήξει και να γίνει διαφανής.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού ή το ροδόνερο.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μαλεμπί σε μια φόρμα της επιλογής μας.
Αφήνουμε το μαλεμπί να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να παγώσει.
Ξεφορμάρουμε το μαλεμπί σε μια πιατέλα και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με κανέλα και καρύδια τριμμένα.

Η Συνταγή είναι της κας ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ Geri Dako