Μανιτάρια με λευκή σάλτσα

Advertisement

Υλικά

500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
1 κρεμμύδι
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Τα βράζουμε για 20 λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό με ολόκληρο το ξεφλουδισμένο κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και πασπαλίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα. Επιστρέψτε 300 ml. από το ζουμί που έβρασαν τα μανιτάρια και ενώ ρίχνουμε το ζουμί, ανακατεύουμε συνέχεια για να μην σχηματιστούν σβώλοι. Όταν πήξει η σάλτσα, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Μετά από 6-7 λεπτά παίρνουμε τα μανιτάρια από τη φωτιά και το σερβίρουμε με πολέντα ή πουρέ.

Καλή Απόλαυση

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement