ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγα
3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο και κρυο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Ξύσμα ενός λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
Ζάχαρη άχνη
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να συνδυαστούν καλά και είναι αφρώδη.
Προσθέστε το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε μαζί. Κοσκινίστε στο αλεύρι και τη σόδα ψησίματος, ανακατεύοντας μέχρι να συνδυαστούν καλά. Αφήστε κατά μέρος σε ηρεμία για 30 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώστε τα φορμάκια σε σχήμα κοχυλιού (ή ότι άλλο έχετε) σας και πασπαλίστε το με αλεύρι.
Μεταφέρετε μια κουταλιά της σούπας γεμάτη σε κάθε μία από τις εσοχές και απλώστε ομοιόμορφα. Αφού γεμίσει κάθε εσοχή, τοποθετήστε το
σε φούρνο και ψήνετε για 8-9 λεπτά. Οι Μανταλένες πρέπει να είναι χρυσές απ έξω και ψημένες μέσα. Αφήστε να κρυώσουν με πασπαλίστε ζάχαρη άχνη.