Υπέροχα Ντόνατς Μήλου

Συστατικά

Κανέλα Ζάχαρη:
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ντόνατς:
2 κουταλιες σούπας σιρόπι μήλου
2 κουταλιές της σούπας αναλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλιτζάνι βουτυρόγαλα (ξυνόγαλο)
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Για να κάνετε τη ζάχαρη κανέλας: Ανακατέψτε μαζί όλα τα συστατικά.

Για να κάνετε τα ντόνατς:
Σε ένα μπολ ενός μίξερ βάσης με το εξάρτημα πτερυγίου, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και
τη ζάχαρη. Ρίξτε το αυγό και ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, το μπεικιν, τη σόδα ψησίματος, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι (συνιστούμε να αναμιγνύετε τα ξηρά συστατικά πρώτα σε ένα άλλο μπολ και στη συνέχεια να τα προσθέτετε έτσι ώστε τα συστατικά να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα). Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν, ξύστε τις πλευρές του μπολ με μια σπάτουλα κάθε τόσο συχνά. Ρίξτε το σιρόπι μήλου και το βουτυρόγαλα και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν.

Η ζύμη θα πρέπει να έχει μία συνοχή, αλλά να είναι ακόμη κολλώδη.
Ξύστε αδειάζοντας τη ζύμη πάνω σε ένα φύλλο ψησίματος και τοποθετήστε ένα άλλο φύλλο χαρτιού απο πάνω. Χρησιμοποιώντας ένα πλαστη, ισιώστε και κυλήστε τη ζύμη έως ότου είναι σε πάχος 1 έως 1,5 εκ. Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά έως 1 ώρα, έως ότου δεν κολλάει πλέον όταν προσπαθείτε να βγάλετε το χαρτί (εγω τη άφησα περισσότερο).

Ζεσταίνετε τουλάχιστον 5 εκ λαδιού σε μια κατσαρόλα μέχρι το λάδι να φτάσει τους 180 βαθμούς.
Προετοιμαστε 2 ταψιά: Το ένα είναι στρωμένο με χαρτοπετσέτες και το άλλο αλευρωμένο.
Ξεκολλήστε το επάνω φύλλο χαρτιού και αναποδογυρίστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας.
Αφαιρέστε το δεύτερο φύλλο χαρτιού και πασπαλίστε τη ζύμη με αλεύρι. Χρησιμοποιώντας ένα αλευρωμένο κόφτη ντόνατς (ή άλλα κοπτικά στρογγυλά), κόψτε τη ζύμη σε σωληνοειδείς γύρους 7 – 7.5 εκ (με περίπου 2-3 εκ τρύπες στο κέντρο ανάλογα με το τη διάμετρο του ντόνατς) και τα βάζετε στο αλευρωμένο ταψί.
Τηγανίστε τα ντόνατς σε παρτίδες, φροντίζοντας να μην γεμίσετε την κατσαρόλα, έως ότου χρυσίσουν παντού, 1 με 2 λεπτά ανά πλευρά. Στραγγίστε στο ταψί με τις χαρτοπετσέτες.
Πασπαλίστε με ζάχαρη κανέλας, ενώ είναι ακόμα ζεστα.

ΠΗΓΗ: mission-food.com

Προηγούμενο άρθροΤαχινόπιτα Νηστίσιμη με σταφίδες και καρύδια
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο “Φρικασέ”