Υπάρχουν γεύσεις που μας ταξιδεύουν σε μέρη και στιγμές ξεχωριστές. Οι μαραθοκεφτέδες της γιαγιάς της κας Ελινα Σκλαβου, φτιαγμένοι με αγνά υλικά και απλή διαδικασία, είναι ένας τέτοιος θησαυρός. Ας ανακαλύψουμε μαζί τη μαγεία αυτής της παραδοσιακής συνταγής που μας φέρνει μια πνοή από την όμορφη Τήνο.
Υλικά:
1 μεγάλο ματσάκι μάραθος
6 φρεσκα κρεμμυδάκια (μαζί με τα φύλλα)
1 φλιτζάνι άνηθος
1 ξερό κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
1 αυγό
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου 200 γρ.)
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Γιαούρτι, άνηθος, ελαιόλαδο για τη σάλτσα
Εκτέλεση
Σ’ένα μπολ ψιλοκόβω το μάραθο,κρεμμυδάκια ( και τα φύλλα τους).
Προσθέτω 1 φλυτζάνα άνιθο ψιλοκομμένο και τρίβω το ξερό κρεμμύδι,το ρίχνω με τα υγρά του.
Αλάτι, πιπέρι και τα πατάω όλα μαζί με τα χέρια μου να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτω αυγό χτυπημένο και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Ανακατεύω καλά και βουτώντας ένα κουτάλι σε νερό .. κουταλιά κουταλιά τα τηγανίζω σε ηλιέλαιο!!!
Φτιάχνω μια σως με γιαούρτι άνηθο με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρω.
Καλή Απόλαυση!!! 💖💖