Υλικά
400 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
360 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια
9 αυγά
180 ml γάλα
450 γρ. αλεύρι
2 συσκευασίες μπέικιν πάουντερ
40 γρ. κακάο
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ την μαργαρίνη,την ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας μέχρι ν αφρατέψει.
Προσθέτουμε τ αυγά σε τρία μέρη και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε 100ml γάλα και ανακατεύουμε απαλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και τις 2 συσκευασίες μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε όλα μαζί για να ενωθούν τα υλικά.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη. Τοποθετούμε τη μία μερίδα σε ταψί 21×30 εκ.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα 80ml γάλα και τα 40 γρ κακάο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος και κακάο στο υπόλοιπο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
Το βάζουμε επάνω από το άλλο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά τα δύο μείγματα στο ταψί με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά. Μόλις ψηθεί, καλύπτουμε με τα 200 γρ. λιωμένη σοκολάτα γάλακτος.
Καλή επιτυχία!!!!