Μαρμαρίτες
Υλικά για 15 μικρούς μαρμαρίτες
1 κούπα (140 γρ.) αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του ή για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο με 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
130 ml νερό ή γάλα ελαφρώς χλιαρό
1 αυγό μεγάλο
1-2 κ.γ ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. λάδι για το τηγάνι
Διακόσμηση
100γρ καρύδι τριμμένο
Μέλι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το αυγό με το γάλα, την ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτουμε το αλεύρι, καλύτερα μέσα από σήτα, και ανακατεύουμε να αναμιχτεί καλά και να μην μείνουν κόμποι.
Προσθέτουμε το λάδι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε περίπου 30 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσουμε. Ο χυλός θα είναι όπως προαναφέραμε.
Καίμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει το αλείφουμε με ελάχιστο λάδι με πινέλο σιλικόνης ή το σκουπίζουμε με λαδωμένο χαρτί. Δεν θέλουμε να τρέχει το λάδι, να είναι σχεδόν στεγνό το τηγάνι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο, βάζουμε κατά διαστήματα από μια κουταλιά σούπας χυλό, σε απόσταση, 4-5 κουταλιές κάθε φορά
Σε 1-2 λεπτά θα σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια και η κάτω πλευρά θα ξανθύνει. Τότε τις γυρνάμε από την άλλη. Τώρα προσέχουμε γιατί θέλουν πιο λίγο χρόνο.
Όταν τελειώσουν όλοι οι μαρμαρίτες τους σερβίρουμε με μέλι και τριμμένο καρύδι ζάχαρη
Καλή όρεξη, με υγεία!