Ογκρατέν πατάτες στο φούρνο

Οι πατάτες είναι σίγουρα το αγαπημένο μας φαγητό. Θέλουμε να τις απολαμβάνουμε σε κάθε σχήμα, μορφή και μέγεθος. Οι Ογκρατέν πατάτες στο φούρνο είναι το απόλυτο comfort food – νόστιμες, ζεστές, τρυφερές ή τραγανές.

Συστατικά:

5 πατάτες, κομμένες σε φέτες και προψημένες
3 αυγά
2 κουτάκια κρέμα γάλακτος
100 ml γάλα
λάδι
Μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Αποξηραμένος μαϊντανός
250-300 γρ. τριμμένα τυριά τύπου γκούντα, τσένταρ και ρεγγάτο αναμεμειγμένα

Εκτέλεση:

1. Αλείφουμε μια πιατέλα με λίγο ελαιόλαδο και την στρώνουμε με τις πατάτες κομμένες σε φέτες. Αφήνουμε στην άκρη.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
3. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε αυτό το μείγμα,και ριχνουμε και τον αποξηραμένο μαϊντανό.
4. Πάρτε 3 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί και προσθέστε σε αυτό το μείγμα.
5. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τις πατάτες σε φέτες.
6. Για να τελειώσετε, πασπαλίζετε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί, απλώνοντάς το καλά σε όλο το πυρεξ.
7. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ºC, για περίπου 20 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Wyse Guide Recipes

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατάτες Ογκρατεν με μπέικον

Υλικά για 6 άτομα

1.000 γρ. | Πατάτες Φούρνου σε κυβάκια
1 φλιτζάνι | γάλα φρέσκο
1½ φλιτζάνι | κρέμα γάλακτος
3 | αυγά χτυπημένα
300 γρ. | μπέικον κομμένο σε κομματάκια
450 γρ. | κασέρι
150 γρ. | κεφαλογραβιέρα ή μετσοβόνε τριμμένο
βούτυρο ή μαργαρίνη για να αλείψετε το ταψί
λίγο | αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής:

Βουτυρώνετε πολύ καλά ένα ταψί διαμέτρου 30-32 εκατοστών. Απλώνετε σε μια στρώση τις πατάτες και αλατοπιπερώνετε.


Ανάμεσα και πάνω από τις πατάτες σκορπίζετε το μπέικον.
Ανακατεύετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά και περιχύνετε τις πατάτες.
Ψήνετε το φαγητό στους 200° C σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30΄ .
Κατόπιν αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και προσθέτετε τα τριμμένα τυρια, συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 25΄μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤσουρεκάκια // Κουλούρια με Νουτέλλα
Επόμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο