Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

1300 γρ Σταφύλια Μαύρα ή Ροζέ
130 γρ Νερό
650 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
2 Βανίλιες
50 γρ Χυμό Λεμονιού

Εκτέλεση

ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτη την συνταγη εχοντας βγάλει τα κοτσανια και πλύνει τα σταφύλιακαι τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζι με το νερό και τα βράζουμε για 5-7 λεπτα απο την στιγμή του βρασμού
Οταν πλέον έχουν βράσει τα σταφύλια και εχουν βγάλει τα υγρά τους τα βγαζουμε σ ενα μπολ και τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή με μουλτι.
Τα πολτοποιουμε πολυ καλα και τα σουρωνουμε έτσι ώστε να κρατηθούν κουτσια φλούδες και σπορια.

Οταν πλέον έχουμε ενα καθαρό ζωμό σταφυλιων προσθέτουμε την ζαχαρη και τις βανίλες
και βραζουμε σε μέτρια φωτια για 10 λεπτα. Οταν πλέον εχουν περασει τα 10 λεπτά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτα εξαρταται και απο την κουζίνα σας μέχρι να δέσει
η μαρμελάδα σας. Ετοιμη η μαρμελάδα μας η συγκεκριμένη μην περιμένετε να γινει εντελως παχύρευστη οταν κρυωσει θα παρει το επιθυμητο αποτέλεσμα και ετσι οπως είναι ζεστη την αδειαζουμε σε αποστειρωμενα βάζα και τα αφήνουμε να κρυωσουν εντελως γυρνωντας τα ανάποδα.

Προηγούμενο άρθροΚρέμα Black Forest μία απόλαυση με Σοκολάτα και Κεράσια!
Επόμενο άρθροΤραγανοί Κρεμμυδοκεφτέδες