Μαρμελάδα φράουλα
Η φράουλα μου αρέσει γιατί ευωδιάζει, έχει ωραία γεύση, είναι ζουμερή, είναι λαχταριστή, είναι κόκκινη!!
Συστατικά
1 κιλό φράουλες κόκκινες αρκετά γινωμένες
2-3 κούπες ζάχαρη ανάλογα πόσο γινωμένες είναι οι φράουλες
2 κ. σ. Χυμό λεμονιού
1 μήλο τριμμένο
Εκτέλεση
Κόβω τις φράουλες σε κομμάτια και τις αφήνω όλο το βράδυ ή μερικές ώρες με τη ζάχαρη εκτός ψυγείου.
Στη συνέχεια τις βάζω στη φωτιά μαζί με μήλο και ανακατεύοντας, βράζω σιγά για 15΄ περίπου και ξαφρίζω.
Στη συνέχεια ρίχνω το λεμόνι και βράζω άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να πήξει.
Τη βάζω σε αποστειρωμένα βάζα και την αποθηκεύω όπου έχω χώρο, καλά είναι να την αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος, αλλά αυτό το ξέρετε.
Την απλώνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι με βουτυράκι, σε γιαούρτι, σε τάρτα, σε τσιζκέικ…….
Καλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μήλο βοηθάει να πήξει η μαρμελάδα μας λόγω της πηκτίνης που έχει .