Είναι πολύ νόστιμα, θα τα φτιάξετε ακόμη και όταν δεν είναι νηστεία.
Και τις μέρες της νηστείας σίγουρα θα είναι στο τραπέζι σας. Μια παλιά συνταγή που δεν θα την βαρεθείτε ποτέ.
Συστατικά:
– 2 φλιτζάνια μπύρα
– 4 φλιτζάνια λάδι
– 1 μπέικιν πάουντερ
– 800 γρ αλεύρι
Σιρόπι:
– 300 γραμμάρια ζάχαρη 300 ml νερό
– 2 σακουλάκια βανίλια με ζαχαρη
Για κύλιση:
– 300 γρ αλεσμένα καρύδια
– 100 γραμμάρια καρύδας
– μαρμελάδα
Το φλιτζάνι είναι 75 ml
Τρόπος παρασκευής:
– Αρχικά ετοιμάζετε το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνετε νερό και το βάζετε να βράσει.
Όταν πάρει βράση, μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
– Ρίχνουμε στο μπολ τη μπύρα, το λάδι, λίγο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε με το μίξερ προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι. Όταν είναι δύσκολο να αναμειχθεί με την ξυλινη κουταλα, συνεχίστε με το χέρι.
– Ζυμώνουμε τη μαλακή ζύμη.
– Παίρνουμε λίγη από την ζύμη, την απλώνουμε κυκλικά, την κόβουμε σε 8 τρίγωνα, βάζουμε λίγη μαρμελάδα σε κάθε τρίγωνο και την τυλίγουμε
σε ρολό και τα βαζουμε σ ένα ταψι στρωμενο με λαδοκολα και ψηνουμε στου 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά
Οταν τα βγαλουμε τα σιροπιάζουμε σε κρυο σιρόπι και τα περναμε μεσα απο μειγμα τριμμενου καρυδιου ή καρύδας τριμενης
Καλη επιτυχία
Δείτε το βίντεο εδώ