Μεθυσμένο Κοτόπουλο

Advertisement

Υλικά

1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλο
500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
1 κόκκινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
5 με 6 πατάτες μέτριες
2 κρέμες γάλακτος 330 gr 1 ποτηράκι του κρασιού ουίσκι
125 γραμμάρια μοτσαρέλα 8,5% λιπαρά
150 gr regato
1 φακελάκι μανιταρόσουπα
2 αυγά
αλεύρι
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο…σ ένα μπολ σπάμε τα 2 αυγά ρίχνουμε αλάτι πιπέρι βάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα το περνάμε από το αλεύρι τη μανιταρόσουπα και το τηγανίζουμε.Το αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομματάκια κυδωνάτες και τις τηγανίζουμε ίσα ίσα να ροδίσουν. Έπειτα τις βάζουμε σε μία κατσαρολίτσα με την κρέμα γάλακτος και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.

Σε μία άλλη κατσαρολίτσα ρίχνουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα να πιουν τα υγρά τους ρίχνουμε λίγο λάδι τα τσιγαρίζουμε και τα σβήνουμε με το ουίσκι, τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και αυτά για 10 λεπτά .
Αρχίζουμε τώρα να τα τοποθετούμε στο ταψί βάζουμε στο κέντρο τα μανιτάρια γύρω τους τις πατάτες και μετά γύρω τους το κοτόπουλο. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το τυρί τη μοτσαρέλα και το regato και τα ρίχνουμε από πάνω… ρίχνουμε σε αυτό το σημείο και την πιπεριά.

Μπορούμε αν θέλουμε μέχρι εδώ να το προετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα και να το φυλάξουμε στο ψυγείο ώστε να το ψήσουμε την άλλη μέρα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε όλο το ταψί να πάει παντού

Advertisement

το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά και μετά αφού το ξεσκεπάσουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Βγάζουμε απ το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Αυτή Υπέροχη Συνταγή είναι από την Ραλλούς Ψαραδέλλη

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement