Μελιτζάνα Παρμεζάνα

Ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας αυτήν τη δολοφονική συνταγή για τη μελιτζάνα Parmigiana. 
Αρωματικό και νόστιμο, πιάτο που θα γίνει το αγαπημένο σας. Μπορείτε να το κάνετε με τηγανητές μελιτζάνες, που θα κάνουν τη γεύση ακόμη πιο έντονη, αλλά προσωπικά δεν τηγανίζω σχεδόν τίποτα και προτιμώ να τα ψήσω στη σχάρα. 

Προϊόντα:

4 τεμ. μεγάλες μελιτζάνες
ελαιόλαδο
αλάτι

προϊόντα σάλτσας ντομάτας:
1 μικρό κρεμμύδι
2 μεγάλα σκελίδες σκόρδου
30 ml. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
600 ml. σάλτσα ντομάτας
1/2 κουτ ξηρή ρίγανη
σύνδεση φρέσκο ​​βασιλικό
πιπέρι
αλάτι

2 τεμ. τυρί μοτσαρέλα
150-200 g τυρί παρμεζάνας
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Πλύνετε και κόψτε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες. Πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίχνουμε λιγο ελαιόλαδο. Ψήστε τα σε ένα ταψί με ραβδώσεις.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοταρουμεμε ελαιόλαδο και λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε λευκό κρασί, σάλτσα ντομάτας και μπαχαρικά. Αφήστε να βράσει για περίπου 15 λεπτά έως ότου μειωθεί και πήξει. Στο τέλος, προσθέστε ψιλοκομμένο, φρέσκο ​​βασιλικό.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την τριμμένη παρμεζάνα και 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά. Προετοιμάστε και τις δύο μπάλες μοτσαρέλας.

Συναρμολόγηση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάλτε λίγο από τη σάλτσα ντομάτας στο κάτω μέρος ενός ταψιού. Τακτοποιήστε μια σειρά από ψητές μελιτζάνες.
Κόψτε λίγο τυρί μοτσαρέλα στην κορυφή και πασπαλίστε με παρμεζάνα.
Περιχύνουμε ξανά με σάλτσα ντομάτας και επαναλάβουμε με μια νέα σειρά μελιτζανών.
Κόψτε τη μοτσαρέλα ξανά και πασπαλίστε με παρμεζάνα. Στη συνέχεια ρίχνουμε σάλτσα ντομάτας. Με τον ίδιο τρόπο, εναλλάξτε τα προϊόντα μέχρι να εξαντληθούν και τελειώστε με σάλτσα ντομάτας και πλούσια τριμμένη παρμεζάνα για το φινίρισμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΖουμερή Κρεατόπιτα
Επόμενο άρθροΛαχανοσαλάτα με σάλτσα μαγιονέζας