Υλικά για 4 άτομα:

4 μελιτζάνες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
300 γραμμάρια χοιρινού κιμά

500 γραμμάρια τριμμένης ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
70 γραμμάρια αλεύρι
70 γρ. Βούτυρο
1 lt πλήρες γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1.- Κόψτε το τμήμα με τον μίσχο μελιτζάνας. Στη συνέχεια την κόψαμε κατά μήκος, στην μέση και σε κάθε μισό, θα κάνουμε κάποιες περικοπές με ένα μαχαίρι το εσωτερικό, χωρίς να φτάσετε στο μέροςτης φλούδας. Χαράσουμε το εσωτερικό της μελιτζάνας , πρώτα κατά μήκος και μετά πλάτος.
Μόλις γίνει αυτό, τις βάζουμε σε ένα ταψί, ραντίζουμε απο πάνω σε κάθε μισό με λάδι
(η μελιτζάνα θα το απορροφήσει αμέσως) και το βάζουμε στο φούρνο, που προηγουμένως θερμάνθηκε στους 180ºC. Αφήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά
2.- Μετά τις αποσύρουμε και ελπίζουμε ότι έχουν ψηθεί λίγο. Στη συνέχεια, με ένα κουτάλι
αφαιρούμε τον πολτό, διατηρώντας την φλούδα ανέπαφη. 

3.- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε 3-4 κσ ελαιολάδου σε χαμηλή φωτιά. Όταν είναι ζεστό,
προσθέστε τις σκελίδες σκόρδου, το κρεμμύδι και τις ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, ενώ ανακατεύουμε συχνά
4.- Μετά από 15 λεπτά, προσθέστε τα εσωτερικά που αφαιρέσαμε από τις μελτζάνες,
που είχαμε προηγουμένως ψιλοκόψει. Ανακατέψτε με τα υπόλοιπα λαχανικά και προσθέστε τους κιμάδες και αλατίζουμε.


Με τη βοήθεια ενός ξύλινου κουταλιού, σπαμε το κιμά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν πολύ μεγάλα κομάτια και να το ενσωματώνουμε με τα υπόλοιπα συστατικά. Μαγειρέψτε για δύο ή τρία λεπτά, έως ότου πάρει καφέ χρώμα ο κιμάς

5.- Τώρα προσθέτουμε την ντομάτα και τα κουταλάκια του γλυκού θυμάρι και δεντρολίβανο.
ή μια κουταλιά της σούπας ρίγανη. Ανακατεύουμε και ενσωματώνουμε όλα τα συστατικά και στη συνέχεια αφήνουμε τα πάντα να μαγειρεύουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό που έχει απελευθερώσει τον κιμά και την ντομάτα

6.- Ενώ εξατμίζεται, προετοιμάζουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε  το βούτυρο (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ελαιόλαδο) και μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατέψτε και ψήστε για περίπου 3 λεπτά. Με την πάροδο του χρόνου, προσθέτουμε σταδιακά το γάλα. Προσθέστε περίπου 200 ml και ανακατέψτε, μέχρι να ενσωματωθεί. Μόλις γίνει αυτό, προσθέτουμε ξανά 200 ml και ενσωματώνουμε ξανά. Επαναλαμβάνουμε αυτό το βήμα μέχρι να τελειώσουμε με όλο το γάλα και να επιτύχουμε μια ελαφριά σάλτσα μπεσαμέλ-. Αυτό είναι όταν προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

7.- Με όλα αυτά, το μόνο που μένει είναι να γεμίσουμε τις μελιτζάνες. Παίρνουμε τα κελύφη και τα γεμίζουμε με μια γενναιόδωρη ποσότητα γέμιση που είχαμε προετοιμάσει. Μόλις γίνει αυτό, ρίχνουμε σε κάθε γεμιστή μελιτζάνα σάλτσα μπεσαμέλ. Τέλος, πασπαλίζουμε με τυρί και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο, το γκριλ λειτουργεί στους 200ºC.

Τους αφήνουμε εδώ για περίπου 10 λεπτά, έως ότου το τυρί λιωσει Με αυτά τα βήματα, θα έχουμε μερικές μελιτζάνες γεμιστές με κιμά που είναι πραγματική λιχουδιά,
φθηνή κατασκευή και καθόλου δύσκολη. Είναι η σειρά σας να τις προετοιμάσετε στο σπίτι!

Προηγούμενο άρθροΔεν θα αγοράζετε πλέον ψωμί! Απίστευτα καλό
Επόμενο άρθροΤυροκούλουρα μαλακά και αφράτα