Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά και τυριά

Υλικά

4 μελιτζάνες
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 πιπεριά κόκκινη ή πράσινη
σάλτσα ή φρέσκιες ντομάτες
κίτρινα τυριά, ανάμεικτα, τριμμένα (γραβιέρα, κασέρι, ρεγκάτο κ.λπ.): 400 γρ.
σκόρδο (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη
μαιντανό (προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε:

Έχουμε κόψει τις μελιτζάνες στη μέση κατά το μήκος τους και τις έχουμε προτηγανίσει ελαφρώς.

Για τον κιμά
Σωτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.
Έπειτα ρίχνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να πάρει χρώμα ρίχνοντας του αλάτι και πιπέρι.
Αφού έχει στεγνώσει ελαφρώς ο κιμάς ρίχνουμε την σάλτσα χαμηλώνοντας την φωτιά κατά το μισό.
Ρίχνουμε ξανά αλάτι, λίγο πιπέρι, σκόρδο κι ένα κουταλάκι ζάχαρη και δάφνη αν προτιμάτε.
Το αφήνουμε μέχρι να βράσει ο κιμάς. Καλό είναι να έχει λίγο ζουμάκι στο τέλος του ο κιμάς, να μην είναι σκέτο το κρέας αλλά να υπάρχει σάλτσα.

Έπειτα παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις σκάβουμε μ’ ένα κουτάλι ώστε να δώσουμε ένα σχήμα βάρκας στο οποίο θα μπει μέσα ο κιμάς.
Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί μας και γεμίζουμε μία μία τις μελιτζάνες με τον κιμά.
Από πάνω καλό είναι να βάλουμε και μια φέτα ντομάτα έτσι ώστε να μην αρπάξει ο κιμάς και να τραβά τα υγρά της ντομάτας μας.
Το βάζουμε στον φούρνο μας που έχουμε προθερμάνει από πριν στους 200.
Μόλις βράσει η μελιτζάνα, διότι ο κιμάς είναι ήδη έτοιμος, βγάζουμε το φαγητό πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με μαιντανό ψιλοκομμένο αν θέλουμε

Ετοιμοοοοοοοοοο Σερβίρουμε.