Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά

Advertisement

Υλικά

200 γραμμάρια μοσχαρίσιου κιμά
4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι
5 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπέρια
1 κουταλιά της σούπας πολτό ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

5 μελιτζάνες
1 ντομάτα
1 πράσινη πιπεριά

Για την σάλτσα

2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
2 φλιτζάνια νερό (400 ml)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και κόβουμε την κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια.
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας λάδι και ρίχνουμε πρώτα το κρεμμύδι μετά το σκόρδο, σοτάρουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε τον κιμά.


Τηγανίζουμε για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την κόκκινη πιπεριά , το αλάτι, τα πιπέρια και το θυμάρι.


Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
Παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις πιέζουμε δυνατά με έναν πλάστη ώστε να μαλακώσουν και να λεπτύνουν.

Advertisement


Τις πλένουμε με κρύο νερό. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και τις τοποθετούμε μέσα.
Τις χαράζουμε στην επιφάνεια τις ανοίγουμε και τις γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά.


Βάζουμε από πάνω φετούλες ντομάτας και κομματάκια πράσινη πιπεριά.


Σ ένα μπολάκι βάζουμε την πάστα ντομάτας, το αλάτι, το νερό ανακατεύουμε να διαλυθεί και ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο πυρέξ με τις μελιτζάνες.


Ψήνουμε στους 200 ° βαθμούς για 55 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ένα πεντανόστιμο καλοκαιρινό φαγητό που πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε!!!!!!!!!!

Καλή επιτυχία

Find more delicious recipes here

Advertisement