Μελιτζάνες με κιμά σε σάλτσα ντομάτας

Advertisement

Συστατικά:

Μελιτζάνα … 650 g
Κολοκυθάκια … 400 γρ
Κιμάς μοσχαρίσιος … 500 γρ
Σκόρδο … 3 σκελίδες
Ντομάτες σε χυμό … 1 κουτί (400 g)
Τυρί μοτσαρέλας … 200-250 g
Αλάτι και μαύρο πιπέρι … για γεύση
Αποξηραμένο σκόρδο … 1 κουταλάκι του γλυκού
Κόλιανδρο … 1 κουταλάκι του γλυκού
Φυτικό μείγμα μπαχαρικών … 1 κουταλάκι του γλυκού (προαιρετικά)
Ρίγανη … ½ κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη … 1 κουταλιά της σούπας.
Φρέσκος βασιλικός

Εκτέλεση

Κόψτε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε μεγάλες λωρίδες, δεν θα τις κόψω όμως πάρα πολύ λεπτές σε πάχος περίπου μισό εκατοστό, ίσως ακόμη και λίγο περισσότερο
Αλατίζω τα λαχανικά και τα δύο σε ένα ταψί και τα αφήνω να βγάλουν τα υγρά τους ενώ θα μαγειρεύω τον κιμά

Βάζω το τηγάνι για να ζεσταθεί το λάδι (ελαιόλαδο) 3-4 κσ και σοτάρω τρεις σκελίδες σκόρδου ψιλοκοκομμένες ελαφρά για λίγα δευτερόλεπτα έτσι ώστε να δώσει όλη την γεύση του στο λάδι και προσθέτω 500 γραμμάρια, στην πραγματικότητα, (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κιμά και χοιρινό ή αρνί) σε υψηλή φωτιά, τηγανίζουμε τον κιμά και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο σκόρδο, κόλιανδρο φυσικά και μπαχαρικά χρησιμοποιήστε ό, τι θέλετε, έχω ένα μείγμα βοτάνων εδώ, πάπρικα, προσθέστε ρίγανη και περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και 1/2 κγ μαύρο πιπέρι.

Μαγειρεύω τον κιμά μέχρι να αλλάξει το χρώμα του και τώρα προσθέτω εδώ ντομάτες κονκασέ στο δικό τους χυμό, ρίχνετε περίπου ένα βάζο 400 γραμμαρίων και ανακατεύετε και προσθετε τε 1 κγ ζάχαρη ακόμη και ψιλοκόβω με τα χερια φρέσκο βασιλικό μέσα στο κιμα (τα πάντα πρέπει να τα δοκιμάζεται έτσι ώστε να υπάρχει αρκετό αλάτι)

 

Στρώνω χαρτί κουζίνα και βάζω επανω τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια να στεγνώσουν από τα υγρά τους και τις σκουπίζω λίγο


Βάζω το τηγάνι να ζεσταθεί, και θα τηγανίσετε τη μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια με ελάχιστο λαδι ελαφρά .


Σε ένα πυρέξ ή κεραμικό στρώνω τις μελιτζάνες σαν πρώτη στρώση και απλώνω από πάνω μία  στρώση την μισή σάλτσα κιμά ομοιόμορφα

Advertisement

 

Τρίβω επίσης τυρί μοτσαρέλα σε χοντρό τρίφτη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σκληρό τυρί πασπαλίζετε με τυρί πάνω απο τον κιμά.
Τώρα το επόμενο στρώμα θα είναι κολοκυθάκια και απλώνω τον υπόλοιπο κιμά και τυρί

Τελειώνουμε με άλλη μια στρώση μελιτζάνες και τυρί

Ψήνω σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 30 35 λεπτά φυσικά εσείς αναλογα με το φούρνο σας στο μεσαίο επίπεδο, πάνω κάτω

Σε 35 λεπτά περίπου το τυρί έχει λιώσει και έχω ένα είναι υπέροχο πιάτο, σερβίρετε
όταν κρυώσει λίγο και σκληραίνει και φυσικά θα είναι πολύ πιο εύκολο να κοπεί

Καλη Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Advertisement

 

Δείτε Επίσης

Advertisement