Ψητό μοσχάρι με σάλτσα

Ένα εξαιρετικό πιάτο είναι το ψητό μοσχάρι με σάλτσα. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για την παρασκευή του:

Υλικά:

700-800 γραμμάρια μοσχάρι (σε φέτες ή κομμάτια)
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά κορν φλάουρ (ή άλλο είδος αλεύρου)
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κούπα ζωμό κρέατος
Φρέσκα βότανα (όπως δεντρολίβανο και θυμάρι) για τη γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αλατίζετε και πιπερίζετε το μοσχάρι κατάλληλα από όλες τις πλευρές.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε τα κομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ στο τηγάνι και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
Προσθέτετε το κόκκινο κρασί και ανακατεύετε για να σχηματιστεί μια σάλτσα.
Προσθέτετε το ζωμό κρέατος στο τηγάνι και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε τα κομμάτια μοσχαριού σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα ταψί και προσθέτετε τη σάλτσα από πάνω.
Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή καπάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2-2,5 ώρες, μέχρι το μοσχάρι να μαλακώσει και η σάλτσα να πυκνώσει.
Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο ή το καπάκι και ψήνετε για άλλα 15-20 λεπτά, για να χρυσώσει η επιφάνεια.

Αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το ψητό μοσχάρι να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
Γαρνίρετε το πιάτο με φρέσκα βότανα, όπως δεντρολίβανο και θυμάρι.
Σερβίρετε το ψητό μοσχάρι με σάλτσα μαζί με πατάτες, λαχανικά ή τη συνοδεία της επιλογής σας.
Αυτή η συνταγή παράγει ένα εύγεστο και εκλεπτυσμένο πιάτο με το μοσχάρι να είναι απαλό και ζουμερό, ενώ η σάλτσα προσθέτει πλούσια γεύση.

ψητό μοσχάρι με σάλτσα

Απολαύστε το!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με μανιτάρια και πατάτες στο φούρνο

Υλικά συνταγής

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
6 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα στη μέση
2 λεμονιών χυμό και ξύσμα
3 κοφτές κ.σ. μουστάρδα
2 κύβους κότας
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. θυμάρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο δενδρολίβανο ή φασκόμηλο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε και κόβετε τα λαχανικά. Πλένετε τις μπριζόλες και τις αλατίζετε ελαφρώς και τις αφήνετε στην άκρη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε μεγάλο μπολ βάζετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα και το μέλι και ανακατεύετε. Χτυπάτε στο multi τους κύβους κότας, το σκόρδο και 1/2 φλ. ελαιόλαδο
και προσθέτετε το μείγμα στο μπολ με το μείγμα μουστάρδα. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και προσθέτετε 1/2 φλ. νερό και όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά.
Ανακατεύετε και βάζετε στο μπολ, τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, τα αλατίζετε με λίγο αλάτι και τα ανακατεύετε με τα χέρια σας, φροντίζοντας να πάει παντού η μαρινάδα.
Προσθέτετε και τις μπριζόλες και ανακατεύετε να αλλειφθούν και αυτές καλά με τη μαρινάδα.

Μεταφέρετε το μείγμα σε ταψί.
Προσθέτετε 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό, σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 περίπου ώρα.
Μετά τη 1 ώρα, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, (εδώ αν θέλετε προσθέτετε στο ταψί και ντομάτες κομμένες, τις αλατίζετε ελαφρώς) και ψήνετε για άλλη μισή ώρα να ροδοκοκκινίσουν οι μπριζόλες.
Σερβίρετε τις μπριζόλες ζεστές και απολαύστε τες.

Προηγούμενο άρθροΑρνάκι στο φούρνο με πατάτες
Επόμενο άρθροΤυλιχτή Φέτα με μαρμελάδα πιπεριάς φλωρίνης….είναι η σπεσιαλιτέ μου