Υλικά:

3 μεγάλες μελιτζάνες
250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
Πολύχρωμες πιπεριές σε κυβάκια (προαιρετικά)
1 ντομάτα τριμμένη στον τριφτη
1 κούπα πελτέ ντομάτας
1/2 κούπα κόκκινο κρασί
1/2 κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
Αλάτι και μαύρο πιπέρι, κατάλληλα
1/2 κουταλιά του γλυκού κύμινο (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο για το ψήσιμο και το τσιγάρισμα
Διάφορα τυριά (π.χ. φέτα, μοτσαρέλα, κασέρι), κομμένα σε φέτες ή τριμμένα
1 φρέσκια ντομάτα, κομμένη σε φέτες για γαρνίρισμα

Επιπλέον για το σάλτσα:
1/2 κούπα νερό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πιπέρι, κατάλληλα

Εκτέλεση

Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες,αν θέλουμε τις βάζουμε 15 λεπτά να ξεπικρισουν σε νερό (εγω δεν τις εβαλα)δεν είναι πικρές.
Στη συνέχεια τις βάζουμε σε λαδωμένη λαδοκολα σε ταψακι τις ψεκαζουμε με ελαιόλαδο και ψηνουμε στο φούρνο 15 λεπτά.

Βάζουμε σε σκεύος τον μοσχαρισιο κιμά τσιγαρίζουμε με κρεμυδι,σκόρδο αν θέλουμε πολύχρωμες πιπεριές σε κυβακια, κόκκινο πιπέρι καυτερό, αλάτι,πιπέρι μαύρο,λιγο κύμινο (εγω δεν έβαλα).
Σβήνουμε με κρασί ρίχνουμε την ντομάτα τριμενη στον τριφτη και πελτε ντομάτας 1μυσι κούπα νερό ζεστο και ψήνουμε περίπου μια ώρα να φύγουν όλα τα υγρά.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τις φέτες μελιτζάνας σε ταψί η πυρέξ και βάζουμε πρώτα μια κουταλιά κιμά και από πάνω τα διάφορα τυριά που έχουμε.
Συνεχιζουμε με τον ίδιο τρόπο άλλες δύο σειρές μελιτζανες στο τέλος τυριά και γαρνίρουμε με κομμάτια φρέσκιας ντομάτας.
Οι στρώσεις μελιτζάνας είναι 3.
Στο τέλος ρίχνουμε τη ντομάτα χυμό γύρω γύρω από τις μελιτζάνες,εγω έβαλα pumaro με 1 μυσι φλυτζάνι νερό,3 κουταλιές ελαιόλαδο, πιπέρι
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200°.
Εμένα που δε μαρεσει η μπεσαμελ έτσι θα μαγειρεύω τις μελιτζάνες γιατί ποτέ δεν έκανα τα γνωστά παπουτσάκια.
Έγινε ένα καταπληκτικό φαγητό, σας το συνιστώ 😋😋

Η Εκτέλεση είναι της κας Μαρίνα Βασιλάκη