Συστατικά :
900 gr μελιτάνες (2 μεγάλες / 3 μέτριες / 4 μικρες), κομμένες σε παχίες ροδέλες
3 μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 1/2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Ελαιόλαδο (για την μελιτζάνα και 1 κουταλιά της σούπας για τη σάλτσα)
1 μεγάλο ή 2 μικρά σκελίδες σκόρδο, ψιλλοκομένο
680gr σάλτσα μαρινάρας καλής ποιότητας Barrila
1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα, (προαιρετικά, αλλά ωραία)
450gr τεμαχισμένη μοτσαρέλα (τριμμένη στo χοντρο)
Πώς να κάνετε μελιτζάνα Parmesan:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 ° C. Λαδώστε 2 φύλλα ψησίματος που έχετε στρώσει μέσα σε ένα ταψί
1. Φτιάξτε 3 μπωλ με αυτή τη σειρά: Στην πρώτη, ανακατέψτε 3/4 φλιτζάνι αλεύρι, 1 κουταλάκι αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Στη δεύτερη, κτυπήστε 3 μεγάλα αυγά. Στο τρίτο, ανακατεύουμε μαζί 1 1/2 φλιτζάνια φρυγανια τριμμένη και 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα. Βάλτε τις φέτες μελιτζάνας σε αλεύρι, στη συνέχεια χτυπημένα αυγά, στη συνέχεια, στην φρυγανιά.
2. Τοποθετήστε τις μελιτζάνες στα λαδωμένα φύλλα ψησίματος και ραντιστε από πάνω με ελαιόλαδο . Ψήνουμε σε 180 ° C για 32 λεπτά, γυρίζουμε τις μελιτζάνες στη μεση του ψησίματος. Αφού γίνει το ψήσιμο, βγάλτε τες από το φούρνο.
3. Εν τω μεταξύ, κάντε τη σάλτσα: Τοποθετήστε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις το λάδι είναι ζεστό, προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε 1 λεπτό μέχρι να αρωματίσετε στη συνέχεια προσθέστε σάλτσα μαρινάρας και χοντροκομμένο βασιλικό. Αφήστε το να σιγοβράσει και αφαιρέστε από τη φωτιά.
4. Για να στησετε τις μελιτζάνες στο πυρέξ ή κεραμεικό: Απλώστε 1/4 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρας στο κάτω μέρος ενός πυρεξ. Προσθέστε τις μισές φέτες μελιτζάνας, επικαλύπτοντας μια την άλληη αν χρειάζεται και στη συνέχεια από πάνω την μισή σάλτσα μαρινάρας και μισή μοτσαρέλα, Επαναλάβετε με τις θπόλοιπες φέτες μελιτζάνας, μαρινάρα και μοτσαρέλα. Ψήστε σε 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά ή έως ότου το τυρί λιώσει και ελαφρώς χρυσίσουν.