Ζουμερές μελιτζάνες, γλυκές πιπεριές και μαλακές πατάτες, όλα μαγειρεμένα σε μια πλούσια σάλτσα ντομάτας με μυρωδικά. Ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο, νηστίσιμο ή μη, που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια.
Υλικά:
- 3 μελιτζάνες,τσακώνικες ή 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
- 4 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φετες
- 2 πιπεριές (πράσινες ή κόκκινες), κομμένες σε λωρίδες
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, κόβουμε στη μέση τις μελιτζανες και τις βάζουμε στο νερό με αλάτι για 30 λεπτά
- Ξεπλύνετε τις μελιτζάνες και στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας.
- Σοτάρετε τις μελιτζάνες και τις πατάτες για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
- Προσθέστε τις πιπεριές και σοτάρετε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Στην κατσαρόλα, ανακατέψτε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
- Προσθέστε το νερό και φέρτε το μείγμα σε βρασμό.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρετε ζεστό, με φύλλα δυοσμου αν θέλετε.
Η Συνταγή είναι της κας Aristi Georgousi Kiriakopoulou