Υλικά:

μελιτζάνες 5 τεμ. μακριές
κίτρινο τυρί 150 γρ
ντοματίνια 10 τεμ.
σκόρδο 2 σκελίδες, κομμένες σε φέτες
φρέσκα φύλλα βασιλικού (δεν είχα και έβαλα ξερά)
τηγανέλαιο
αλεύρι για ρολό μελιτζάνας
αλάτι

Εκτέλεση:

Οι μελιτζάνες κόβονται σε φέτες.
Αλατίζουμε και αφήνουμε τον πικρό χυμό να τρέξει.
Πλένουμε και στεγνώνουμε με χαρτί οικιακής χρήσης.
Κάθε φέτα μελιτζάνας τυλίγεται σε αλεύρι, τινάζουμε για το περιττό αλεύρι και τηγανίζεται και από τις δύο πλευρές, για λίγο.
Οι ντομάτες κόβονται σε κύκλους, το κίτρινο τυρί τρίβεται στον χοντρό τρίφτη.
Σε μια λαδόκολλα απλώνουμε μια σειρά μελιτζάνες, ροδέλες ντομάτας εδώ κι εκεί, φέτες σκόρδο, βασιλικό, τυρί.

Προσθέστε μια δεύτερη σειρά μελιτζάνας, ντομάτες, σκόρδο, βασιλικό, τυρί.
Ακολουθεί η τρίτη τελευταία σειρά, και πάνω από το κίτρινο τυρί τοποθετούνται οι υπόλοιπες ροδέλες ντομάτας, βασιλικός.
Το πιάτο ψήνεται για 20-30 λεπτά στους 180-200 βαθμούς.
Σερβίρετε ζεστό. Εάν θέλετε, μπορείτε να το πασπαλίσετε με σουσάμι.
Σημείωση: Οι μελιτζάνες μπορούν να ψηθούν στο φούρνο αντί για τηγανητές. Θέμα γούστου.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤα πιο απλά Τυροπιτάκια με γιαούρτι
Επόμενο άρθροΑυγά σε ντομάτες στο τηγάνι 🥚🍅🧄🧅🌿