Μελιτζάνες φούρνου με παρμεζάνα και μοτσαρελα

Advertisement

Υλικά

2-3 μελιτζάνες φλάσκες
500 γρ. της σάλτσας ντομάτας
4 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
10 κουταλιές της σούπας Parmigiano Reggiano (150 γραμμάρια)
200 γρ. μοτσαρελα
Αλάτι για γεύση.
Φρέσκος βασιλικός για γεύση

Εκτέλεση

Ξεπικριζουμε τις μελιτζανες
Τις κόβουμε και αφαιρούμε αν θέλουμε τη φλούδα τους. Τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά με 1 ώρα, για να βγάλουν τα υγρά τους.
Κατόπιν, τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Τέλος, τις στεγνώνουμε ταμποναριστά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πλέον είναι έτοιμες να τις χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας.

Σοτάρουμε 1 σκελίδα σκόρδο σε 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια αφαιρέστε το σκόρδο και ρίξτε 500 ml της σάλτσας ντομάτας στην κατσαρολα. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι, φρέσκο ​​βασιλικό και μαγειρέψτε σε χαμηλή φλόγα για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Advertisement

Τακτοποιήστε τις φέτες μελιτζάνες σε 2 πυρεξ επενδεδυμένα με λαδόχαρτο και τα ραντιστε με λάδι
Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Για να επιταχύνετε χρησιμοποιήστε 2 ταψιά.
Καλύψτε το κάτω μέρος του πυρεξ με ένα πρώτο στρώμα σάλτσας ντομάτας.
Τοποθετήστε το πρώτο στρώμα ψημένης μελιτζάνας στην κορυφή, ελαφρώς επικαλυπτόμενο. Προσθέστε την μισή κομμένη μοτσαρέλα διάσπαρτα και 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα.

Καλύψτε απο πάνω με τη σάλτσα ντομάτας.
Τακτοποιήστε το δεύτερο στρώμα μελιτζάνας και προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί.
Συμπληρώστε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και το άλλο μισό της μοτσαρελας σε κομμάτια διάσπαρτα
Τέλος προσθέστε άλες 3-4 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζανα.
Βάλτε το πυρεξ στο φούρνο που προθερμαίνεται στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Αφαιρέστε το πυρεξ απο το φουρνο. Περιμένετε τουλάχιστον ένα τέταρτο της ώρας πριν σερβίρετε

Καλη Επιτυχία

Advertisement