Πρασογιουβαρλάκια αυγολέμονο!!!

Υλικά

4 πρασα κομμενα σε ροδελες.
400 γρ ανάμεικτο Κιμα
1 κρεμμύδι,
2 φρέσκα κρεμμύδια
1/2 φλ ρύζι γλασε,
λιγο μαϊντανό ψιλοκομμένο,
2 κσ ελαιολαδο,
1 ασπράδι αυγου,
1/2 φλ ελαιολαδο
1 κσ βούτυρο
Αλατοπιπερο

Αυγολέμονο
2 αυγα με χυμο
2 λεμονια.

Εκτέλεση

Βράζω σε κατσαρόλα τα πρασα κομμενα σε ροδελες, να μαλακώσουν.
Σε μπολ ζυμωνω το κιμα με κρεμμύδι στο μουλτι, κρεμμύδια ψιλοκομμένα, λιγα απο τα πρασα που εβρασα, ρύζι γλασε,
λιγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κσ ελαιολαδο, το ασοπραδι αυγου, Αλατοπιπερο

Πλαθω σε μικρά γιουβαρλάκια, τα βάζω σε δίσκο και τα πασπαλιζω με λιγο αλευρι.
Βαζω στη φωτιά τη κατσαρόλα με τα πράσα αφού παρει βρασει προσθετω 1/2 φλ ελαιολαδο, 1 κσ βούτυρο και ριχνω τα γιουβαρλάκια
και αλατοπιπερο.
Αφηνω να κατευει λίγο η θερμοκρασία.

Αυγολεμονο:
Στο μουλτι χτυπαω τ αυγα με χυμο απο τα λεμονια, προσθετω ζωμό από την σουπα ξανακτηπαω.
Ριχνω το αυγολεμονο βροχιδων ανακατεύοντας.

Η Συνταγή είναι της κας Φλωρα Χριστου

Προηγούμενο άρθροΠώς να μειώσετε τη σπατάλη φαγητού
Επόμενο άρθροΤο μπουγιουρντί του Παππού