Υλικά:

2 μεγάλες μελιτζάνες
160 ml στραγγιστό γιαούρτι
1/2 κουπα θρυμματισμένα καρύδια, καβουρδισμένα ελαφρά σε στεγνό τηγάνι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
μερικά κλωνάρια μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι για γεύση

Συνταγή Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, ολόκληρες και χωρίς φλούδα. Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία και τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Τα τοποθετούμε σε ταψί και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά με μία ώρα περίπου να ψηθούν καλά.
Στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να αφαιρέσετε το εσωτερικό από τις μελιτζάνες και να τις βάλετε σε μπλέντερ. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και τέλος – αλάτι για γεύση. Τα χτυπάμε όλα καλά, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Οι ξηροί καρποί θρυμματίζονται και προστίθενται στο μείγμα.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με κράκερ ή μια μαλακή φέτα ψωμί.

ΠΗΓΗ